Gezondheid & Veiligheid

Gezondheid & Veiligheid

Zorg dat je voor je vertrek op de hoogte bent van de gezondheid en veiligheid kwesties die spelen voor backpackers in Azië. Al is het maar om je moeder en oma gerust te stellen dat je goed ingelezen bent en alle voorzorgsmaatregelen genomen hebt. Qua veiligheid hoef je niet gek veel te doen, maar lees wel onze artikelen door over waar je op moet letten. Met betrekking tot je gezondheid moet je wel een paar dingen regelen voor je vertrek. Uiteraard is dit heel erg afhankelijk van waar je heen gaat en hoe lang je gaat reizen, maar als je naar Zuidoost-Azië gaat zul je sowieso wat dingen moeten regelen.

Inentingen

Het belangrijkste dat je in orde moet hebben voordat je naar Azië gaat is het laten zetten van de juiste inentingen. Inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel sterk aangeraden. Lees welke inentingen je nodig hebt voor Azië en zorg dat je gezond blijft op reis!

Reisverzekering

Ook een reisverzekering is absoluut iets wat je moet hebben voor je vertrek. Als je gaat backpacken is de kans op een ongelukje wat groter en je wilt niet thuiskomen met een gigantische ziekenhuisrekening. Bovendien ben je zo ook verzekerd als je bagage kwijt raakt of wordt gestolen. Welke reisverzekering je het beste kan afsluiten ligt voornamelijk aan de lengte van je reis. Wij hebben een aantal tips voor je op rij gezet en de beste reisverzekeringen voor backpackers uitgekozen.

Meer artikelen over gezondheid & veiligheid