Wereldreis

Wereldreis

Veel backpackers die naar Azië gaan reizen ook naar andere continenten. Als je ook een paar andere continenten bezoekt kun je je reis al gauw een wereldreis noemen. De precieze definitie is ons niet geheel bekend maar wij zeggen toch minimaal 3 continenten. Hoewel we op deze site de informatie tot Azië willen beperken willen we wel wat informatie geven over hoe je een bezoek aan Azië kunt combineren met de rest van je wereldreis.

Azië combineren met andere continenten

Een populaire locatie als Bali ligt dichtbij Australië en deze route is dan ook een vrij logische (en goed betaalbare). De goedkoopste route tussen Azië en Amerika gaat vaak langs Los Angeles. Zeker vanuit oostelijke Aziatische steden als Hong Kong en Tokyo is een vliegticket niet te duur. Van en naar Afrika doe je het goedkoopst vanuit Bangkok. Tickets naar Zuid Amerika zijn in onze beleving altijd vrij duur vanuit zowel Azië als Oceanië. Vaak is het goedkoper om eerst naar Noord-Amerika te gaan en vanuit daar naar Zuid-Amerika.

Voorbeeld wereldreis

Met onderstaande route zie je ontzettend veel in een logische volgorde en op betaalbare vlieg routes.

Amsterdam > Bangkok > zoveel mogelijk over land naar Bali > heel Australië/Nieuw-Zeeland > Hong Kong > Los Angeles > westkust Noord-Amerika > Midden-Amerika > Zuid-Amerika > New York > Amsterdam

Werken tijdens wereldreis

In Azië is echt geld verdienen tijdens je backpack reis nauwelijks te doen maar in een land als Australië is dit heel goed mogelijk. Het is voor vele backpackers zelfs noodzakelijk tijdens hun wereldreis. Het leven in Australië is namelijk ontzettend duur en als je een beperkt budget hebt maar toch naar Australië wilt zou je het best een paar weken werk kunnen zoeken. Echt een straf is dit echter niet te noemen. Je verdient goed, het weer is goed en je ontmoet heel veel leuke mensen. Zo kun je een paar weken werken terwijl je een leuke tijd hebt en daarna je wereldreis vervolgen. Via Travelactive kun je al vanuit Nederland werk in Australië en andere landen regelen.

Wereldreis plannen

Hou bij het plannen van je wereldreis rekening met de regel: hoe sneller je reist, hoe meer het kost. Dit geldt voor bijna alles. Een vliegticket kan net wat goedkoper zijn als je een paar dagen wacht, je kunt net wat beter onderhandelen met je guest house als je een paar dagen extra blijft en sowieso heb je als je ‘langzaam reist’ niet de noodzaak om alle bezienswaardigheden van een locatie op 1 dag te zien tegen extra kosten.

Wereldtickets

Een handige manier om veel geld te besparen op je wereldreis is het kopen van een wereldticket. Hiermee koop je één vliegticket dat je naar meerdere plekken in de wereld brengt. Combineer bijvoorbeeld Bangkok, Sydney en Los Angeles met één ticket.