Reis beginnen

Reis beginnen

De precieze route hoef je, gelukkig, nog niet te bepalen maar hoe je de reis begint uiteraard wel. Nadat je hebt bepaald wat je budget is, wat je allemaal wilt gaan zien en hoelang je hebt kan je bepalen waar je de reis wilt beginnen. Aangezien je, hoogst waarschijnlijk, met het vliegtuig gaat is het verstandig een stad te kiezen waar goedkoop op gevlogen kan worden. Ook handig daarbij is een relatief grote stad waar je eventueel andere backpackers kunt ontmoeten of inkopen kunt doen.

Populairste steden backpack reis beginnen

Bangkok is veruit de populairste start bestemming voor backpackers in Azië. De stad wordt door veel backpackers bezocht waardoor je er gemakkelijk andere backpackers kan ontmoeten om samen op reis te gaan. Kuala Lumpur is populair omdat het vaak goedkoper is hierheen te vliegen. Veel reizigers vliegen dan ook hierheen vanuit Nederland en reizen vervolgens verder met de lokale goedkopere airlines. Naar Beijing vliegen kan ook voordelig zijn en vanuit hier kan gemakkelijk de rest van China en Azië bezocht worden. Ook steden als Jakarta, Hanoi en Delhi zijn populair.

Inspiratie opdoen

De hele pret van je backpack reis begint als je je gaat oriënteren op waar je heen wilt gaan. Praat er over met vrienden, kijk films/documentaires, lees (reis)boeken en, het meest belangrijk uiteraard, lees goed alle tips op deze site door. Handig daarbij zijn de backpack routes die we hebben samengesteld. Bekijk de routes en bepaal of en hoe je ze kunt toepassen op jou reis.

Andere manieren reis beginnen

Denk ook aan de verschillende mogelijkheden die je hebt om je reis te beginnen. Uiteraard is de meest gebruikelijke manier een lange zit in het vliegtuig. Als je liever via het land gaat kan je proberen de zijderoute te volgen. Een leuke andere manier die je kunt overwegen is de Tranmongolië Express. Deze treinreis brengt je van Moskou via Mongolië naar Beijing. Het grote voordeel hiervan is dat je tijdens je reis naar Azië al prachtige dingen kunt zien en meemaken. Niet alleen wolken en vliegvelden maar mooie landschappen die rustig aan je voorbij gaan. Je kan deze reis in volledige luxe voor duizenden euro’s maken maar tegenwoordig zijn er voor de backpackers ook reizen voor honderden euro’s die je over dezelfde route brengen. Wil je een wereldreis maken? Lees onze tips over het plannen van een wereldreis.

Beste reistijd

Puur gekeken naar het weer kunnen er per land in Azië wel een aantal maanden aangewezen worden als de beste maanden om het land te bezoeken. De beste reistijd verschilt vooral per regio. Thailand kan je bijvoorbeeld het beste in de Nederlandse wintermaanden bezoeken, net zoals buurland Cambodja. Ook in Vietnam is het dan prima vertoeven maar ook in de lente is het nog prima. In de lente kan je ook het beste naar Nepal en China gaan. Terwijl het klimaat in onze zomer in Maleisië en Indonesië het meest ideaal is voor een vakantie.

Goedkoop naar je bestemming

Als je eenmaal de begin locatie van je reis hebt bepaald is het tijd om je vervoer te regelen. Bekijk onze tips voor goedkope vliegtickets Azië.