Like a Local: Ho Chi Minh City

Like a Local: Ho Chi Minh City

Neyda is een van de meest positieve, charismatische en levendige personen die wij tijdens onze reis hebben ontmoet. In een spontane bui heeft zij samen met haar echtgenoot besloten hun leven in de Verenigde Staten achter te laten en te vertrekken naar het bruisende en chaotische Ho Chi Minh City om hier les te geven op een Amerikaanse school. Met een enorme dosis enthousiasme deelt zij haar liefde voor deze stad met ons.

Wat is je favoriete deel van Ho Chi Minh City?

Elk deel van de stad kent zo haar eigen charme. Toen wij hier drie jaar geleden aankwamen zou ik District 2 hebben gezegd omdat het me, omringd door de Mekong Rivier, deed denken aan ‘thuis’ met uitzichten op de stad, heerlijke restaurants en het bruisende expat leven. De afgelopen drie jaar is dit gebied uitgegroeid tot een smeltkroes van vele verschillende hotspots.

Maar om eerlijk te zijn vind ik ondertussen dat iedere district iets heeft dat het speciaal maakt. Vooralsnog zijn mijn favoriete bestemmingen de lokale markten en eettentjes waar je verdwaald kan raken in de schoonheid en chaos van een ontwikkelende stad met een rijke historie en cultuur.Ho Chi Minh City local Neyda


Wat is je favoriete gratis activiteit in Ho Chi Minh City?

Rondcruisen met de scooter wanneer ik niet door de idioot drukke ochtendspits hoeft te sjezen. Op een scooter stappen in deze stad is al een spannend avontuur op zich.

Hoe ziet een perfect weekend in Ho Chi Minh City er uit voor jou?

Ik begin het liefst mijn dag met een yoga klas om vervolgens een goedkope brunch te scoren en op te gaan naar een goedkope massage. De dag sluit ik dan het liefst af met een goed biertje en lokale lekkernijen op een van de vele straathoeken van de stad.Waar ga jij het liefst shoppen in de stad?

Gek genoeg ben ik dol op de Binh Thanh market en Saigon Square. Drie jaar geleden heb ik hier mijn go-to stalletjes en verkopers gevonden die mij altijd eerlijke prijzen en goede producten hebben geboden dus ben ik een terugkerende klant gebleven.

Waar eet je het liefst in Ho Chi Minh City?

Voor Italiaans ga ik naar Ciao Bella, voor Indiaas naar Ganesh en voor Vietnamees Cuc Gach. Voor een heerlijke Vietnamese BBQ raad ik Quan Ut Ut aan, voor pizza de 4 P’s en voor een koffie ga ik het liefst naar Au Parc. Om eerlijk te zijn is de lijst te lang. Ho Chi Minh heeft op iedere straathoek het beste eten te bieden uit alle keukens van de wereld.Welke Vietnamese gerechten raad je aan?

Alles dat gekarameliseerd of gesudderd is in een aardewerk pot. Dat eet ik dan het liefst met rijst of Rau Muong / Morning Glory (een Vietnamese groente). Ik ben ook gek op de karbonades met rijst en eieren die hier als ontbijt worden gegeten. Verder is de overheerlijke Banh Mi natuurlijk een blijvende favoriet.

Wat is je favoriete bestemming in Vietnam buiten Ho Chi Minh City om?

Cat Tien National Park. Dit ligt op drieënhalf uur afstand vanaf Ho Chi Minh City. Het was ons toevluchtsoord in de afgelopen drie jaar. Denk aan hutjes (Green Hope Lodge is onze favoriet!) aan de rivier met hangmatten waar je de dag al chillend doorbrengt. In de ochtenden wordt je gewekt door het geluid van de gibbons, onder het genot van heerlijke lokale verse gerechten die praktisch in de achtertuin verbouwd en gekookt wordt.Welk gebied zou jij bezoekers aanraden om in te verblijven?

District 1 heeft daadwerkelijk alles wat je nodig hebt om een goede indruk te krijgen van de stad en wat de stad te bieden heeft. Bovendien is dit het veiligste gebied.

Wat mis je het meeste aan Ho Chi Minh City wanneer je de stad verlaat?

Goedkoop en overheerlijk eten en de voorspelbaarheid van het weer. Afhankelijk van het seizoen (droog of nat) is het vrijwel altijd hetzelfde en kom je dus niet voor verassingen te staan!