Like a Local: Hanoi

Like a Local: Hanoi

Elly is een freelance tourgids in Hanoi. Al jarenlang laat ze toeristen de leukste spots van haar geboortestad zien. Vooral de Street Food tour is ontzettend leuk, waar ze je het lekkerste eten van de Vietnamese hoofdstad laat proeven. Wij vroegen Elly naar haar favoriete plekken in Hanoi.

Waar moeten toeristen heen gaan als ze maar 1 dag in Hanoi hebben?

Als toeristen slechts 1 dag in Hanoi hebben dan moeten ze sowieso de beroemdste bezienswaardigheden zoals het Ho Chi Minh mausoleum, West lake, de Old Quarter, Hoa Kiem Lake, de Dong Xuan markt, de Hoa Lo gevangenis en de French Quarter bekijken. Daarnaast moeten toeristen sowieso een aantal traditionele Vietnamese gerechten probereb. Zoals Pho Bo (rundvlees noodles) , Bun Cha (noodles met varkensvlees en een speciale vissaus), Bun Bo Nam Bo (een noodles salade met rundvlees), Banh Xeo en Vietnamese loempia’s (spring rolls).


Hanoi Local

Hanoi local Elly.


Wat is je favoriete tent voor Vietnamese koffie?

Mijn favoriet is Guang Cafe, op 39 Nguyen Huu Huan Hier kan je de speciale Egg coffee bestellen, die al sinds 1946 bekend staat als speciale koffie in Hanoi. In Cafe Cong op nummer 35B in dezelfde straat kan je ook heel lekkere kokos koffie drinken. Dit is sowieso de beste straat voor koffie in Hanoi, het wordt ook wel de koffie straat genoemd.

Wat is je favoriete Vietnamese gerecht?

Banh Xeo is mijn favoriete Vietnamese gerecht. Dit is een pannenkoek gemaakt van rijst met rundvlees, kleine garnalen en verse kruiden.

Waar ga je ‘s avonds heen voor een drankje?

Met mijn vrienden ga ik naar de bekende Beer corner, op de hoek van de straat Ta Hien. Hier gaan we dan bij de drukste en gezelligste bar zitten. Vanaf 5 uur komen hier veel mensen op af om Bia Hoi te drinken, het lokale bier.


Hanoi 4


Wat zijn je favoriete bestemmingen in de rest van Vietnam?

Ik vind het leuk dat Vietnam zo divers is. De bloemen in Dalat, de rijstvelden in de bergen rondom Sapa en de theeplantages in Moc Chau. Het leukste vind ik Hoi An. Vooral de sfeer is hier geweldig, heerlijk rustig en vredig. Het eten is hier ook geweldig. Je vindt er de beste Banh My – een Vietnamees broodje – ter wereld. Ga hiervoor naar 2B Phan Chu Trinh.

Waarom moeten toeristen naar Hanoi komen?

Om meer te leren over het dagelijkse leven, de traditionele cultuur en de geschiedenis van de duizend jaar oude hoofdstad. In Hanoi kan je zowel het oude gedeelte als de nieuwe wijken bekijken. In de Old Quarter zie je veel straatverkopers die arm zijn en hard werken om wat geld te verdienen. In de steegjes zie je veel grote families op een klein stuk land wonen. Het is goed om dit van dichtbij te zien en een gevoel te krijgen voor hun levens.


Hanoi 3


Wat doe je overdag met je vrienden?

We gaan vaak ergens wat koffie of thee drinken. De populairste thee in Hanoi is Iced Lemon Tea, in de straten rondom Joseph’s Cathedral. De populairste koffie in Vietnam is Iced Coffee met condensed milk. Dit is de eerste paar keer even wennen, maar als je door hebt hoe zoet je de koffie wilt is het erg lekker.

Waar kan je het beste terecht voor streetfood?

Ga naar de Old Quarter en kijken in welke restaurants de meeste lokale mensen zitten. Als er veel locals zitten betekent dat het eten goed is, zelfs als het er totaal niet mooi uitziet. Probeer zeker wat noodles, spring rolls, rijst pannenkoeken, sticky rice en Hoa Qua Dam als toetje – verschillende soorten fruit met kokosnoot en gecondenseerde melk.

Wat zou je het meeste missen als je vertrekt uit Hanoi?

Mijn familie en vrienden die in Hanoi wonen. Ik hou van mijn baan als gids, waarin ik onze cultuur kan delen en mijn liefde voor Hanoi kan delen met vrienden over de hele wereld. Ook zou ik de sfeer van de stad en het eten erg missen.

Meer over Hanoi

Wees sociaal