Like a Local: Thailand

Like a Local: Thailand

Kay is opgegroeid en woonachtig in Bangkok. Voor zijn werk als televisie presentator voor het reis programma Travel Channel Thailand is hij heel het land door gereisd. Tegenwoordig reist hij rond als hotel fotograaf en kent als geen andere de verborgen pareltjes!

Wat is jouw favoriete spot in Thailand?

Koh Lipe omdat het één van de weinige eilanden is waar het nog rustig is. Weinig mensen gaan er heen omdat het niet makkelijk te bereiken is. Je doet er drie uur over met de boot. Het is een paradijs met net zulk kristal helder water als op de Maldiven. Voor 1000-15000 bath kun je met je vrienden in een heerlijk 3 sterren hotel overnachten.


Local Bangkok

Thailand local Kay


Wat zou je vrienden die ergens anders wonen aanraden om in Thailand te doen?

Ik zou ze eerst naar Chiang Mai sturen vanwege de rijke cultuur. Op elke hoek van de straat staat een mooie glimmende tempel of paleis en het is omgeven door prachtige bergen. Voor wat historische achtergrond over Thailand ga je naar Ayutthaya, de oude hoofdstad vlakbij Bangkok. Hier staat één van de mooiste tempelcomplexen van Thailand. In Bangkok boek je een hotel langs de oever van de Chao Phraya Rivier met uitzicht op de pagoda. Daarna ga je natuurlijk naar Koh Lipe voor een paar dagen tropical paradise!

Wat is je favoriete waterval?

De Thi Lo Su in Tak Province in het noordwesten van Thailand. Het is de grootste en hoogste waterval in Thailand en komt uit op de Mae Klong Rover. Het ziet er bijna uit als een schilderij, met name ook doordat het omgeven is door prachtige groene bomen.

Wat is je favoriete natuurpark?

Ik ga graag naar Kanchanaburi in centraal Thailand. Het is de perfecte spot om bij te komen van de hectiek van Bangkok. Je kunt er heerlijk kanoën met fantastische uitzichten, fietsen en wandelen. Overnachten doe je in een huisje drijvend op het water. Hoe heerlijk is het om uit je bed te stappen en gelijk een duik te nemen?


Kanchanaburi 4


Wat is je favoriete tempel?

Wat Pha Sorn Kaew in Phetchabun. Hij staat op een 830 meter hoge bergpiek en is gelegen in een indrukwekkende groene valei omgeven met bergen, watervallen en grote meren. Het unieke aan de tempel zijn de vijf zittende Boeddha beelden en het glas in lood tuinhuisje. Geef een klein bedrag en je hebt 5 keer kans op geluk!

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Yam Pla Dook Foo, gefrituurde meerval in pittige zoetzure saus met mango salade en rijst. Het is eigenlijk een snack maar ik eet het als gerecht. Ik ben er dol op!

Wat is je favoriete strand?

Het strand op Koh Lipe en het parelwitte strand Hat Sai Khao op Koh Chang.


Koh Chang


Wat is je favoriete hotel?

Hotel Indigo aan Wireless road in Bangkok. Het is geen vijf sterren hotel maar een boutique hotel midden in de stad. Ik houd van het design, het is een combinatie van vintage en modern. Met name de badkamer is uniek met een ouderwetse badkuip op pootjes en het infinity zwembad met uitzicht over de stad. In Chiang Mai is Dhara Dheviin hotel mijn favoriet. Het ziet eruit als een tempel maar is een zes sterren hotel, traditioneel meets modern chique.

Wat zou je missen aan Thailand als je zou gaan emigreren?

Het eten. Het is zo smaakvol, gevarieerd, goedkoop en je kunt het overal vinden op elk tijdstip.

Wat is je favoriete rooftop in Bangkok?

De Red Sky Bar op de bovenste verdieping van shopping mall Central World. Het luxe menu is 5.000 bath, maar echt het proberen waard. Het is het beste diner wat ik ooit heb gehad in Bangkok. Maar ik kom ook graag bij Sala Rattanakosin voor een cocktail op hun rooftop. Daar heb je het mooiste uitzicht over Bangkok.

Wees sociaal