Like a Local: Chiang Mai

Like a Local: Chiang Mai

Bee (Kannika Luecha) runt samen met een interieur designer en een professioneel cocktail shaker de leukste cocktailbar in Chiang Mai, Mixology. Inspiratie om haar eigen bar te openen deed ze op in Londen waar ze 10 jaar heeft gewoond en veel creatieve vrienden leerde kennen. Haar roots liggen in Chiang Mai en ze weet als geen ander waar je de bes-te rooftop bar en traditioneel Thaise gerechten kunt eten!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chiang Mai local Bee


Welke buurt in Chiang Mai is up and coming?

Nimman is dé hippe wijk van Chiang Mai en altijd in beweging. Het barst van de creatieve concept cafés. Het is de plek om je nieuwe tent te openen en naamsbekendheid te cre-eren. De huur is hoog dus de meeste horeca eigenaren verhuizen zodra ze een naam hebben opgebouwd naar Old Town.

Waar ben je recent goed uit eten geweest?

Le garage. Ze serveren typische Thaise home cooking gerechten uit grootmoeders keu-ken. Je eet er de lekkerste papaya salade en heerlijk dim sum.

Waar ga je heen om te borrelen?

Woodbar op de 12e verdieping van Prestige Hotel heeft een hele relaxte vibe. Het zit in een rustige buurt en ze hebben een rooftop met uitzicht over de stad. Wie zin heeft in ver-koeling kan het zwembad in duiken en er staat altijd een goede DJ te draaien. Mixology is natuurlijk dé plek voor een verassend lekkere cocktail!

Als vrienden buiten Chiang Mai een weekend over komen, wat zou je ze aanraden om te doen?

Een fiets huren en daarmee de stad verkennen. Uiteraard mag een bezoek aan mijn favo-riete tempel Wat Umong niet ontbreken. De tempel is volledig begroeid met mos en ligt in een prachtige natuurrijke omgeving. Het ligt net buiten de stad aan de voet van de Doi Suthep berg, die je ook meteen kunt beklimmen voor de beste city view. De tweede dag stuur ik ze de omliggende bergen in voor een trekking in de jungle langs watervallen, een bezoek aan een olifanten verzorgingskamp, of een aardbeien farm, (als het in het seizoen dec-feb valt) afhankelijk van wat ze leuk vinden.


Chiang Mai 11


Chiang Mai 7


Waar zou je vrienden die over zijn adviseren te overnachten?

Jonge vrienden raad ik aan om in Oxotel te verblijven. Een betaalbaar hip design hotel waar je like minded mensen ontmoet. Maar wie wat meer te besteden heeft en van luxe en modern interieur design houdt tip ik boutique hotel Anantara. Het is rustige gelegen en je bent van alle gemakken voorzien!

Waar meet je vrienden voor koffie?

Asama Cafe serveert de beste koffie in Chiang Mai. De eigenaar is een gepassioneerd barista die weet hoe je goede koffie maakt. Het ligt wel iets buiten het centrum maar voor echte koffie liefhebbers zeker een bezoek waard!

Wat is je favoriete shop?

Ik ga vaak naar de JJ vintage market om mooie tweede hands meubels te kopen. Het is super goedkoop en ik vind er altijd bijzondere items voor in de bar. Voor mijn wekelijkse boodschappen ga ik naar de Green Market. Ze verkopen een grote variëteit aan biologisch fruit en groente.


Chiang Mai 4


Wat zou je missen aan Chiang Mai als je weg gaat?

Het veelzijdige en betaalbare eten en de easy life vibe. Chiang Mai is een stad waar je alles binnen handbereik hebt en er is een stuk minder verkeer dan in Bangkok waardoor je overal snel bent.

Wees sociaal