Like a Local: Bangkok

Like a Local: Bangkok

Parin is bijna afgestudeerd architect. Hij is een creatieve hipster, die zich het liefst op zijn fiets door Bangkok verplaatst en weet als geen ander wat de leukste local hotspots in Bangkok zijn!

Wat is je favoriete buurt in Bangkok?

Het liefst kom ik in Bangkok Old Town, de buurt heeft een meer relaxte vibe dan de rest van de stad. In Old Town vind je de mooiste tempels, paleizen en architectuur van de stad. Er zijn brede straten, alleen laagbouw en het trekt veel creatieven aan.


Local Bangkok

Bangkok local Parin.


Waar zou je vrienden die over zijn adviseren te overnachten?

Ik zou ze aanraden om een Airbnb te boeken in Bangkok’s Old Town. Als ze liever iets rustiger willen zitten dan raad ik aan om naar Khao Jai te gaan. Dat is een camping net buiten de drukke stad, maar midden in de natuur aan de voet van een berg.

Waar ben je recent goed uit eten geweest?

Bij Phra Pinklao zijn in de avond aan beide kanten van de brug altijd veel goede street food stands. Vooral de spicy papaya salad stand is de beste van de stad! China Town staat bekend om haar goede street food en is altijd een goede keus om nieuwe gerechten uit te proberen.


Bangkok 7


Waar ga je heen om te borrelen?

Mijn favoriete hang out is The Brown Sugar, een jazz bar in Old Town. Ze spelen elke avond goede live muziek en het heeft een speciale arty vibe. Daarnaast zijn op Phra Arthi Road verschillende goede barren waar ik graag kom.

Wat is je favoriete roof top bar?

De rooftop van Sala Rattanakosin in Old Town. De rooftop is niet zo hoog maar ligt aan de rivier en heeft een bijzonder uitzicht over het paleis en Wat Arun.

Wat zou je vrienden die ergens anders wonen, aanraden in Bangkok te doen?

Als ze voor het eerst in Bangkok komen raad ik ze aan om aller eerst Wat Po en The Grand Palace te bezoeken. Na een Thaise lunch nemen we een kijkje op Khao San Road voordat we doorgaan naar Jatujak Park. In het weekend is daar altijd een grote vintage markt. Tijdens sunset drinken we een Leo biertje in Suan Rodfai, een wat rustiger vlakbij gelegen park. In de avond brengen we uiteraard een bezoek aan The Brown Sugar. De volgende ochtend staan we vroeg op om te ontbijten op de local floating markt in Klong Lad Ma Yom. Daarna fietsen we door China Town’s smalle straatjes. Einde van de middag gaan we naar de Jam Factory waar we picknicken en naar live muziek van lokale bandjes luisteren.


Bangkok 8


Waar meet je vrienden voor koffie?

Ik ga vaak naar 8 Ridar Shop of Aran Bicicletta. Beide zijn een combinatie van een fietshandel en koffie bar. Voor een interessante expositie, een traditioneel Thais poppenspel en goede koffie bezoek dan Baan Silpin bij Klang Bangluang.

Wat zou je missen aan Bangkok als je weg gaat?

Ik zou de vriendelijkheid van de mensen missen, de Thaise lach, en natuurlijk de street food scene!

Wees sociaal