De 5 mooiste stranden van Sri Lanka

De 5 mooiste stranden van Sri Lanka

Er zijn weinig landen in Azië zo divers als Sri Lanka. Je kunt er indrukwekkende landschappen bewonderen, heerlijk eten, bijzonder goed surfen en ook een aantal prachtige stranden bezoeken. De relatieve rust die op de stranden heerst is een groot voordeel, zeker in vergelijking met de stranden in Thailand of in Europa. Aan zowel de westkust, zuidkust en oostkust zijn leuke stranden te vinden, maar dit zijn onze 5 mooiste stranden van Sri Lanka.

1) Tangalle

Aan de zuidkusten van Sri Lanka liggen de mooiste stranden van het land. In het weinig bezochte dorpje Tangalle liggen een paar van de mooiste stranden. Als badplaats is Tangalle verder minder leuk dan de andere bestemmingen in deze lijst.

Tangalle 1


2) Stranden rondom Trincomalee

Meer richting het noorden van het land ligt Trincomalee. In de buurt van deze stad – aan de oostkust van Sri Lanka – liggen de stranden Nilaveli en Uppuveli. Vooral Nilaveli is ontzettend mooi. Als je tijdens je reis door het land naar oude koningssteden als Anuradhapura en Polonnaruwa gaat, is dit goed te combineren met een bezoek aan Trincomalee.

Trincomalee 1


3) Unawatuna

Een andere leuke badplaats aan de zuidkust is Unawatuna. Het goudkleurige strand, de palmbomen, de barretjes met reggae muziek, het goedkope bier en de mooie zonsondergangen maken dit een leuke bestemming. Het grote strand valt wat tegen, maar de stranden net buiten het dorp maken dit meer dan goed.

Unawatuna 1


4) Arugam Bay

Arugam Bay is een van de populairste surfspots in Sri Lanka. Zoals vaker het geval is bij surfbestemmingen heerst er een relaxte sfeer. Als je niet wilt surfen, kun je ook gewoon rondhangen op het mooie strand van deze kustplaats.

Arugam Bay 2


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


5) Mirissa

Ook in Mirissa kun je bijzonder goed surfen. Dit kleine dorpje ligt iets ten oosten van Unawatuna en wordt aanzienlijk minder bezocht door toeristen. Je kunt er vooral erg goed chillen. Spring af en toe op een surfplank en vermaak je de rest van de dag op dit prachtige strand.

Mirissa 2


Wees sociaal