Like a Local: Singapore

Like a Local: Singapore

Ontmoet Irwan: Een super spontane student uit Singapore die in zijn vrije tijd graag gitaar speelt, backpackers ontmoet en nieuwe talen leert! Een gesprekje voeren in het Nederlands is dan ook geen probleem voor hem. Naast zijn Bachelor Communications and Marketing werkt hij fulltime voor een touroperator genaamd Singapore Duck Tours. De stad kent hij op zijn duimpje en hij weet precies waar je moet wezen in Singapore!
Singapore local Irwan


Wat maakt Singapore speciaal en anders dan de andere Aziatische landen en grote steden?

We staan bekend als één van de schoonste en veiligste landen in de wereld. Het mooie aan Singapore is dat hier veel diverse culturen en religies in harmonie samen komen. Dit is een erg belangrijk onderdeel van de samenleving. Zowel Chinees nieuwjaar als Hari Raya Puasa (suikerfeest) wordt door iedereen gevierd.

Wat zijn de highlights die zeker een bezoekje waard zijn?

Dit is een makkelijke vraag. Ik verdeel de vraag in 3 categorieën om het makkelijk te maken, namelijk het culturele deel van Singapore, het moderne deel en de natuur van Singapore.

Als je meer wilt weten over de verschillende culturen in Singapore en de historie, dan raad ik het bekende Chinatown en Little India aan. Maar ook de wijken Kampong Glam en Emerald Hill zijn erg interessant om te bezoeken. Heb je tijd over? Bezoek dan City Hall, het Changi Chapel Museum en het National Museum.

Architectuur vind je overal in Singapore! ’s Avonds is de skyline prachtig vanaf Esplanade en bekijk de lichtshow bij Gardens by the Bay. Andere moderne delen van Singapore die je naar mijn mening niet mag missen zijn Merlion, IONSky, Suntec City Fountain, Orchard Road, Clarke Quay, Boat Quay, Raffles Place en CBD.

Singapore staat er bekend om dat het erg groen is, maar wist je dat er ook reservaten zijn zoals Sungei Buloh Wetland Reserves en het MacRitchie Reservoir? Als je wat langer de tijd hebt zijn ook de Southern Ridges, Bukit Timah Hil, Connie Island en Pulau Ubin aanraders.Welke accommodaties raad je je vrienden aan?

Het hangt af van mijn vrienden en wat hun reisstijl is. Als het backpackers zijn, raad ik ze aan een accommodatie te boeken dichtbij het centrum. Er zijn veel hostels te vinden tussen de 18 en 25 Singaporese dollar per nacht. Leuke hostels vind ik zelf Rucksack inn en Sleept Kiwi. Als je Singapore als local wilt ontdekken, raad ik je aan om te couch surfen. Het geeft je een gaaf perspectief tijdens je verblijf.

Wat is je favoriete plek om te eten? En welk gerecht moet je geproefd hebben?

Singapore is een foodwalhalla en Singaporezen houden van eten! Een bezoek aan Singapore is niet compleet zonder de Chilli Crab, de Roti John of de Murtabak te proberen.

Mijn favoriete eten is het Maleisische en Indische eten. We hebben velen eetstandjes genaamd de ‘hawker centres’ en je vindt ze door heel Singapore. Ik raad iedereen aan om verschillende gerechten in één van de hawker centres te proberen! Zelf eet ik graag in de Maxwell Food Court in Chinatown. De beste eettentjes liggen verspreid over het eiland en je zal dan ook goed moeten zoeken. Singaporezen houden er van om buiten de deur te eten, keuze genoeg dus!Wees sociaal