Ontdek Mongolië

Ontdek Mongolië

In het oosten van Azië, gelegen tussen andere landen ligt Mongolië. Het land staat bekend als “the land of blue sky”. Het ligt noordelijk van China en zuidelijk van Rusland. Ten westen grenst het land aan Kazachstan en in het oosten Noord-Korea. Mongolië is tevens een van de meest hooggelegen en meest dunbevolkte land ter wereld. Het land kent ook verschillende klimaten. Het westen heeft te maken met een bergklimaat, in het zuiden heeft mijn een woestijnklimaat en het oosten wordt gekenmerkt met een steppeklimaat. Over het algemeen kent Mongolië lange en koude winters en korte warme zomers. De beste periode om Mongolië te bezoeken is tijdens het regenseizoen. Dit valt in de periode juli tot en met september. Omdat in deze periode geen kou en zandstormen zijn, kan je het beste rondreizen. Voor een reis naar Mongolië is het verplicht om te beschikken over een geldig paspoort, net als dat je een visum nodig hebt.

Meenemen tijdens je reis

Een rondreis door Mongolië is voor de echte avonturiers. Het grootste deel van de bevolking leeft nog als nomaden in traditionele tenten en leeft met name van veeteelt. Hoe kun je beter het land en de cultuur ontdekken dan op traditionele levenswijze tijdens een rondreis. Laat je verbazen in een reis langs fraaie bergen, uitgestrekte vlaktes, ruïnes en boeddhistische tempels. Door de toendra’s en steppegebieden, bergen en woestijngebieden moet men goed voorbereid op reis gaan. Tijdens een reis naar Mongolië is het uiteraard niet verstandig een grote koffer mee te nemen zoals tijdens een luxere vakantie. Zorg voor een goede backpack waar je alle noodzakelijke dingen in kan meenemen. Wat moet er allemaal in deze backpack?

 • Een shirt of overhemd met lange mouwen. Dit is ter eerbied voor de lokale gebruiken, eventuele bloedzuigers of muggen en voor bij een bezoek aan een tempel.
 • Een trui of sweater. Voor de eventuele koude avonden of bij een uitstapje in de bergen.
 • T-shirts. Neem ook twee of drie niet snel vies lijkende luchtige T-shirts mee.
 • Ondergoed en sokken. Beide voldoende voor een hele week.
 • Comfortabele wandelschoenen of sandalen. Tijdens backpacken is het niet belangrijk hoe je eruit ziet zolang het maar comfortabel zit. Je moet veel lopen tijdens zo’n reis dan is het alleen maar prettig als je goed kan lopen.
 • Slippers. Slippers zijn handig om te dragen in douches en wc’s. Dit verminderd de kans op eventuele onaangename of zelfs gevaarlijke ziektes.

Ook erg belangrijk om mee te nemen zijn een slaapzak, slaapmat en een reiskussentje. Wanneer je nog niet in bezit bent van deze spullen kun je even een kijkje nemen op op campz.nl. Een aantal belangrijke spullen voor in je toilettas zijn:

 • Anti insect spray
 • Zonnebrand en aftersun
 • Oordoppen
 • Desinfectie middelen
 • Huidverzorgingsartikelen en lippenbalsem
 • Shampoo’s, tandpasta etc. Allen in reisformaat.

Voordat je op reis gaat naar Mongolië is het aan te raden enkele vaccinaties te halen. Voor uitgebreid advies over vaccinaties en het maken van zo’n afspraak, is het verstandig contact op te nemen met een GGD kantoor in je eigen woonomgeving. Controleer ook of je vaccinaties worden vergoed door de zorgverzekering. Dit kan toch een leuk voordeel opleveren.

De Trans Siberië Express

Ook een goede manier om Mongolië te ontdekken is met de Trans Siberië Express. Deze trein trekt van Moskou via Ulaanbaatar (de hoofdstad van Mongolië) naar Beijing. Tijdens de achtduizend kilometer lange treinreis kijk je je ogen uit!

Wees sociaal