Like a Local: Kuala Lumpur

Like a Local: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is voor veel backpackers het startpunt van een rondreis in Zuidoost-Azië. Het is één van de meest diverse steden uit de regio met diverse keukens, diverse culturen en zeer divers vermaak. Van een wandeling in de natuur tot het verdwaald raken in immens grote shopping malls. Opgegroeid in deze wereldstad kent Shanice de stad als geen ander en deelt zij haar liefde voor Kuala Lumpur met ons.Kuala Lumpur local Shanice


Wat is je favoriete plek in Kuala Lumpur?

Een wandeling door de Perdana Botanical Garden, ook wel bekend als de Lake Gardens, doet me altijd even vergeten dat ik in de grote stad ben. Een groot natuurlijk park met een vlindertuin, hertenpark en vogelpark.

Hoe breng jij je vrije dagen in de stad het liefst door?

Ik zoek graag de natuur op, al is het in de stad. Kuala Lumpur kent vele jungles en watervallen die nog binnen de stad vallen. Het is een van de groenste steden van Zuidoost-Azië. Een favoriet is de jungle met watervallen achter de nationale dierentuin.Wat is jouw ultieme shopbestemming in Kuala Lumpur?

Ik ben zelf geen grote shopfan en koop het liefst alles online. De malls in Kuala Lumpur zijn enorm en trekken een groot shopperspubliek. Als ik toch echt moet kiezen, dan ga ik voor Publika Mall.

Waar ga je naartoe als je voor een weekend de stad uit wilt?

Binnen no-time lig je op de stranden van dichtbijgelegen Cherating of Pulau Pangkor, ideaal voor een weekendje weg.Wat is je favoriete Maleisische gerecht?

Het is moeilijk om één gerecht te kiezen omdat Maleisië verschillende keukens heeft (o.a. Indiaans, Chinees, Malay) die onderling veel verschillen. Mijn favoriete keuken is de Chinees Maleisische.

Wat mogen bezoekers ‘echt niet missen als ze maar 48 uur in de stad hebben?

Eten op de Jalan Alor straat, de grote shopping malls bezoeken, feesten in Bukit Bintang, tempels bezoeken in Little India of China Town en het bewonderen van de architectuur, waaronder de nationale moskee, de KL Tower, Merdeka Square en de Petronas Towers.Wat is de beste wijk om te verblijven als reiziger?

Changkat Bukit Bintang. Het is dichtbij Jalan Alor (de food street), Changkat Bukit Bintang (het uitgaansgebied) en is op loopafstand van de grootste shoppingmalls en bezienswaardigheden. Bovendien zijn hier veel goede voordelige guest houses en hostels te vinden.

Waar ga jij het liefst eten?

Jalan Alor is een lange straat met alle Maleisische ‘local foods’ die jij je kan bedenken. De straten zijn gevuld met plastic stoelen en tafels en de lekkerste geuren vullen de straten.Waar ga jij naartoe voor een drankje en een dansje?

Changkat Bukit Bintang is het grootste uitgaansgebied van KL. Hier bezoeken veel reizigers en locals de drie straten vol met bars, restaurants en clubs. Bangsar en TREC zijn minder bekend bij de toeristen maar minstens zo leuk!

Wat zou je het meeste missen aan KL als je ooit weg zou gaan?

De diversiteit en de relaxte sfeer die de stad heeft, ondanks dat het een metropool is.