Like a Local: Colombo

Like a Local: Colombo

Shehan (27) is website designer en mede eigenaar van www.backpacktosrilanka.com . De betere off the beaten track tips vind je op zijn site. Shehan is geboren en getogen in Colombo en kent de hoofdstad van Sri Lanka voor toffe tips als de beste.

Wat is niet te missen als je Colombo bezoekt?

Colombo heeft vooral een niet te missen wine & dine sfeer. Breng een bezoek aan Barefoot Café in Colombo four. Het is een relaxed café met een fijne sfeer en een bijzondere art gallery. Het is tevens een winkel waar je duurzame producten kunt kopen. Op vijf minuten loop afstand van Barefoot Café vind je Paradise Road. Een straat vol met lekkere restaurants en gezellige barretjes. Als je uit wilt gaan is 41 Sugar een must. Het is Colombo’s nieuwste hipster club.


Local Colombo

Colombo local Shehan


Waar ben je recent goed uit eten geweest?

Bij Upalis in Townhal. Ze hebben heerlijk Sri Lankaans eten. Vooral de rijst met curry is goed. Onze tafel stond helemaal vol met verschillende curries, papadum en rijst.

Waar ga je heen om te borrelen?

Voordat ik uit ga, ga ik met vrienden altijd naar The White Horse of Mintage. Beide bars zijn een tikkeltje ordinair. Maar voordat je echt gaat stappen is het er ‘gezellig druk’ en verkopen ze goedkope cocktails.

Wat zou je vrienden die ergens anders wonen, aanraden in Colombo te doen?

Ik zou ze ’s morgens vroeg eerst meenemen naar de Gangarama tempel. De boeddhistische tempel lijkt meer op een rariteiten kabinet dan een tempel maar dat maakt hem juist speciaal. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Saskia Fernando Gallery. Hier zijn wisselende toffe moderne kunst exposities van lokale kunstenaars. Natuurlijk kan een goede kop thee niet missen bij een eerste bezoek aan Sri Lanka, deze drinken we in de Dilma Tea Lounge bij het Dutch Hospital. Dit is sowieso een goede locatie om te blijven plakken voor een cocktail en het beste seafood van de stad bij The Ministry of Crab. Mochten mijn gasten nog energie over hebben na het eten kunnen we altijd een dansje wagen bij Clique.


Colombo 2


Waar zou je vrienden die over zijn adviseren te overnachten?

Ik zou ze adviseren een kamer te boeken bij het Colombo City Hostel of bij Clock inn. Beide zijn centraal gelegen in de stad en hebben een fijne atmosfeer. Zijn ze op zoek naar een meer budget optie dan is Airbnb een uitkomst.

Waar meet je vrienden voor koffie?

Bij Hansa Coffee kun je goede lokale koffie drinken. Het is een hele kleine koffie shop met een authentieke Sri Lankaanse atmosfeer.

Wat zou je missen aan Colombo als je weg gaat?

Het is in Colombo vrij makkelijk om een nieuw bedrijf op te zetten. De belastingen zijn laag, er zijn nog weinig regels -zelfs voor expats- en er is weinig echte concurrentie. Het is een open markt en je kunt een bedrijf lanceren in één dag. Dat is vaak een stuk lastiger in andere landen.