Like a Local: Kyoto

Like a Local: Kyoto

Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan, barst van de prachtige tuinen, tempels en exclusieve restaurants. De vrolijke en open minded kapster Ai die hier is geboren en opgegroeid weet precies waar je moet zijn voor een traditioneel Japans diner, vegetarische hapjes en een goed glas wijn.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyoto local Ai.


Waar ga je graag uit eten?

In de wijk Gion vind je de beste restaurants. Voor een traditioneel Japans diner moet je naar Endo Yasaka. Het is prijzig maar het is de belevenis en het eten waard. Vroeger was Endo Ysaka een theehuis waar geisha woonden en nog steeds worden hier geisha ingehuurd voor een diner of thee ceremonie.

Wat is jouw favoriete plek in Kyoto?

Arashiyama. Met name tijdens de verkleuring van de bomen is dit het allermooiste gebied van Kyoto. Ik wandel graag door het bamboo forest en bezoek mijn favoriete tempel Sanzen-in. Ik hou van wandelen in de natuur. De tuin bij de tempel is prachtig, je kunt er mooie foto’s maken tijdens de verkleuringen. Het is groot met veel maple leaf bomen en bruggen. Ik kom er heerlijk tot rust en na de wandeling drink ik koffie bij Arabica.


Local Kyoto 2

De verkleuringen van de bomen tijdens het cherry blossom seizoen, ook wel Sakura genoemd.


Wat is je favoriete borrelspot?

Pontocho street is een sfeervolle straat met veel barretjes. Fuji bar is mijn favoriet vanwege de lekkere cocktails, de vega hapjes en het uitzicht over de Kamo rivier. In Kyoto heb je veel Izakaya, Japanse food barren. Isomatsu aan de Kiyamachi street is goed betaalbaar. Ze serveren goede wijn en je kunt er allerlei lekkere (vega-) hapjes bestellen.

Waar winkel je graag?

In Kyoto heb je veel warenhuizen. Ik ga meestal naar BAL en Fuji Daimaru, hier vind je de meeste hippe mode winkels en je kunt er ook goede sushi eten.

Wat raad je vrienden die Kyoto bezoeken aan om te doen?

Aangezien hotels overal in Japan behoorlijk duur zijn zou ik verblijf op Airbnb zoeken. Het aanbod wordt steeds groter en het scheelt behoorlijk, met name tijdens cherry blossom en de red foliage. Je kunt ook naar Shiga Prefecture waar de prijzen al een stuk lager liggen. Het is maar tien minuten met de Japanese Railway. Ik zou ze meenemen naar het Nijo kasteel omdat het een andere stijl heeft dan de andere tempels en paleizen in Kyoto. De muurschilderingen in het paleis zijn bijzonder mooi en er worden regelmatig toffe kunst exposities gehouden.


Local Kyoto 3

Tijdens de red foliage in de herfst krijgen de bladeren een schitterende rode kleur.


Waar drink je de beste koffie?

Bij Arabica in Arashiyama ( Sagatenryuji Susukinobabacho Ukyo-ky), dichtbij de Hozu River en in Higashiyama (Hochinocho Higashiyama-Ku). Efish heeft ook heerlijke koffie en een goede lunchkaart. Je zit aan de rivier en kunt er kunst kopen. Ik houd van de arty sfeer die er hangt.

Als je zou emigreren, wat zou je het meest missen aan Kyoto?

Kyoto is traditioneel, maar ook modern en die mix maakt het interessant. Het is alsof je in een andere wereld terechtkomt in vergelijking met Tokyo en Osaka. Ik hou van de rust en de verschillende culturen die hier samenleven.


Like a local

Iris Piers en Leslie Dopper schrijven voor BackpackenInAzie.nl over hun meetings met locals in verschillende Aziatische bestemmingen. Zij vragen de locals naar hun favoriete spots, het lekkerste eten en echte aanraders voor toeristen. Kyoto is de eerste bestemming in deze serie, andere bestemmingen volgen binnenkort!

Wees sociaal