Like a Local: Uluwatu

Like a Local: Uluwatu

Armi is zanger en gitarist in de populairste reggaeband van Bali: Ulu Roots. De naam van de band is een afgeleide van zijn roots, want die liggen in Uluwatu: het surfparadijs waar je ook de leukste rooftop bar van de regio vindt, Single Fin. Hier treedt hij regelmatig op, naast zijn wekelijkse gigs in Bingin en op het strand van Padang Padang en Labuhan Sait (regio Bukit). Armi is hindoeïstisch en weet precies waar je nog lege stranden vindt.


Local Ulutwatu 1


Wat vind je zelf het leukste aan Bali?

Het feit dat onze cultuur nog zo sterk is, ondanks de snelle groei van het toerisme. Het erfgoed van onze voorouders bestaat nog steeds, namelijk dat de samenleving sterk is en dat culturele activiteiten en tradities het allerbelangrijkste zijn in ons leven. De krachtige community hier, ‘’Banjar Adat’’, beschermt onze cultuur en zorgt voor behoud van balans tussen de mensen, religie en cultuur. Daarnaast is Bali geografisch gezien ideaal, want er zijn vulkanen, stranden, hoge golven en rijstvelden.

Wat maakt de Bukit zo speciaal?

Alles is dichtbij omdat de Bukit goede wegen heeft, dus je kan alle strandjes en viewpoints makkelijke bereiken. In het zuiden vind je de prachtige Uluwatu tempel, dit is een van de 9 belangrijkste tempels van Bali. In de Bukit zie je nog het lokale Balinese leven maar dan met Westerse gemakken zoals goede restaurants en accommodaties, en natuurlijk goede surfspots! Door de hoge kliffen is dit ook de beste regio om zonsondergang te kijken, dat verveelt mij nooit.


Uluwatu 3


Hoe beschrijf je jouw dagelijks leven?

Ik hou me graag bezig met kunst in de vorm van muziek en schilderen, dus dat doe ik vaak ’s ochtends. ’s Middags sleutel ik aan vintage auto’s en motors en ga ik langs vrienden. Er zijn ook steeds meer milieuprojecten in de Bukit die ik support en regelmatig bezoek. Iedere twee weken is er wel een ceremonie waar ik traditionele instrumenten speel. Familie en vrienden vind ik heel belangrijk, en gelukkig kan ik ongeveer 4 keer per week met m’n vrienden optreden met Ulu Roots.

Welke plekjes en stranden zou je aanbevelen aan vrienden?

Alle stranden in de Bukit zijn mooi door het helde water en het lichte zand, maar de rustigste, ‘’geheime’’ stranden zijn Melasti, Nyang Nyang en Green Ball. Hier komen vaak locals als de zon ondergaat, maar overdag is het hier heerlijk rustig.


Uluwatu 2


Wat is jouw favoriete plek om rond te hangen?

Op Bali spreken we vaak thuis af met vrienden om een biertje te drinken, dat is echt cultuur volgens mij. Maar als ik buitenshuis afspreek… Een rustig strand, meestal Melasti, waar ik met vrienden kan relaxen en op m’n gitaar kan pingelen en bier kan drinken. Verder is Ulu Garden is m’n favoriete bar, omdat er hier vaak livemuziek is. Qua eten raad ik Bukit Cafe aan: een nieuw restaurant met een super goed menu dat wordt gerund door locals, zeker een bezoek waard!

Wees sociaal