Like a Local: Jaipur

Like a Local: Jaipur

Shambhavi is geboren en getogen in Jaipur. Jaipur is de hoofdstad van de magische provincie Rajasthan. De stad staat ook wel bekend als the Pink City omdat bijna de gehele binnenstad uit roze gebouwen bestaat. Shambhavi runt samen met haar familie een prachtige vijf sterren hotel en weet de beste ins en outs van de historische roze stad voor jou!


Local Jaipur 1

Jaipur local Shambhavi


Wat is je favoriete buurt in Jaipur?

Mijn favoriete buurt is Civil Lines, ik ga er vaak wandelen omdat het er heel relaxed is. Het is een stuk rustiger en er rijdt veel minder verkeer dan in de rest van de stad. Daarnaast is er veel groen, mooie bomen en kleurrijke bloemenstruiken waardoor je het gevoel hebt in een stads oase te zijn.

Waar ben je recent goed uit eten geweest?

Bij Steam in Rambagh Palace, hier eet je de aller beste pizza’s van de stad. Mocht je op zoek zijn naar het lekkerste Indiase eten dan is dat zeker bij ons in het hotel op het romantisch verlichte terras.


Jaipur 4


Waar ga je heen om te borrelen?

Ik begin de avond altijd in onze cocktailbar Mehrab van het hotel, de mixologists van de bar shaken de lekkerste cocktails voor je. Bar Palladio is ook een must visit vanwege de fijne sfeer en het bijzonder fotogenieke interieur. Er worden zelfs regelmatig fashion shoots gedaan.

Wat is je favoriete roof top in Jaipur?

Het is niet echt een roof top maar heeft wel een te gek uitzicht. Het is prachtig om aan het einde van de middag naar het Amber Fort te rijden. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht voor de zonsondergang en zodra het donker wordt zie je langzaam alle lichtjes aan gaan. Heel romantisch!

Als vrienden van buiten Jaipur een weekend over komen, wat zou je ze aanraden om te doen?

Ik zou ze aanraden om veel lokale winkels en markten te bezoeken. In Jaipur kun je prachtige authentieke Indiase kleding en sieraden kopen. Meiden zijn vooral gek op de ringen met bijzondere edelstenen, heel hippie chique! Daarnaast mag natuurlijk wat sight seeing niet ontbreken. Persoonlijk vind ik het City Palace en Jaigarh het mooist om te bezoeken.


Jaipur 3


Waar zou je vrienden adviseren te slapen in Jaipur?

Waar meet je vrienden voor koffie?

Voor de beste koffie in Jaipur -en goede koffie kan nog wel eens lastig zijn in India- ga ik naar Anokhi Cafe of Taruveda.

Wat is je favoriete winkel in Jaipur?

Dhora, Rukmani en Jaykirti Textiles. Ze verkopen in deze winkels de mooiste stoffen en handgemaakte patronen van Jaipur. Ik ga hier altijd naartoe voor mijn kleding.

Wat zou je missen aan Jaipur als je weg gaat?

Ik denk niet dat ik Jaipur ooit zal verlaten. Deze stad heeft alles wat ik nodig heb. De prachtige historische architectuur, de fresco’s, de rijke geschiedenis van de stad en het vakmanschap vind je overal terug op straat. De stad is kalm en rustig maar tegelijkertijd zijn er genoeg plekken om een wilde vrijdag avond te hebben.