Like a Local: Manilla

Like a Local: Manilla

Manilla behoort absoluut niet tot onze favoriete steden in Azië. Wij vonden de stad veel te druk, vies en zonder echte hoogtepunten. Juist daarom waren we benieuwd wat locals van de stad vinden en wat de leukste spots zijn. Rea (30) werkt in Human Resources in een internationale bank in Manilla. Ze is opgegroeid in deze gigantische stad, de hoofdstad van de Filipijnen. Vanuit hier maakt ze regelmatig tripjes door de Filipijnen en andere steden in Azië.

Waar ga jij uit voor drankjes?

Bugsy’s, The Brewery, Belle & Dragon, Rue Bourbon en de Rooftop Bar van het Z Hostel zijn mijn favoriete tenten. Deze liggen allemaal in de wijken Makati en BGC, Taguig.


Rea

Manilla local Rea


Wat zijn je favoriete restaurants?

El Chupacabra, Señor Pollo, Sultan, Simple Lang, Mesa en Wildflour zijn restaurants waar ik regelmatig kom.

Wat kunnen backpackers het beste overnachten in Manilla?

Makati City is de leuke wijk voor backpackers. Z Hostel en Junction Hostel zijn de twee leukste hostels. Beide hebben ontzettend vriendelijk personeel en geweldige bars en cafés.

Waar moeten bezoekers heen gaan als ze maar één dag hebben in Manilla?

Intramuros en het National Museum zijn de go-to places als je meer over de geschiedenis van Manilla wilt leren. Makati Avanue, Burgos Circle in BGC, Kapitolyo in Pasig en Maginhwa Street in Quezon City zijn de beste plekken voor foodies.


Manilla 1


Waarom zouden backpackers naar Manilla moeten komen?

We hebben een interessante culturele mix, die je terugziet in de architectuur, het eten en de kunst.

Zijn er wijken in Manilla die toeristen beter kunnen vermijden?

Wat mij betreft niet. Alle hoeken van de stad laten zien hoe divers Manilla is. Het ligt er voornamelijk aan wat je als toerist wilt zien en meemaken.

Waar ga je in je vrije tijd met je vrienden heen?

We komen regelmatig bij leuke coffeeshops als The Yardstick, Commune, Toby’s Estate en The Curator. Na werk ga ik met mijn vrienden naar de Ayala en Salcedo parken, in de buurt van het Makati Business District. In het weekend gaan we naar de eerder genoemde bars of naar clubs zoals The Palace Pool en Valkyrie.


Manilla 3


Wat is je favoriete Filipijnse gerecht?

Chicken Adobo, zonder twijfel!

Wat zijn je favoriete bestemmingen in de rest van de Filipijnen?

De stranden! Jomalig Island in Quezon, Coron in Palawan, Calanggaman Island in Leyte, Calaguas en Caramoan in Bicol en nog veel meer!

Wat zou je missen als je Manilla verlaat?

De mensen, het eten, de drukke straten en hoe makkelijk je op het strand bent vanuit de stad.