Like a Local: Shanghai

Like a Local: Shanghai

Shanghai is all about wining & dining en daar heeft Fleur die als expat in Shanghai woont en werkt de beste tips voor.

Waar ben je recent goed uit eten geweest?

Dat zijn aardig wat restaurants! Onder andere Mercato, Sichuan Citizen, The Commune Social, Franck in Ferguson Lane, Xixi, Ginger en Mia’s Yunnan Kitchen behoren tot mijn favorieten. Ga je naar Shanghai download dan de smartshanghai app of check hun website voor alle adressen (die worden ook in het Chinees gegeven) special events, nieuwe hot spots en reviews.


Local Shanghai

Shanghai Local Fleur


Waar ga je heen om te borrelen?

Naar het dakterras van Kartel of Dr Wine. Yongkang Road is ook een gezellige bar street met verschillende tenten, vooral Funkadeli is leuk. Ga voor cocktails, zowel vroeg als laat op de avond naar Constellation (probeer the East Side!). Speak Low heeft ook fantastische cocktails, probeer vooral een plekje te krijgen op de 3e verdieping. Xixi heeft net boven hun restaurant een hippe cocktail lounge geopend die de moeite waard is! (probeer the Green Dragon, een cocktail met wasabi, to spice things up!).

Welke buurt in Shanghai is up and coming?

French Concession is zonder twijfel de leukste buurt in Shanghai, maar dat is het altijd al geweest. Jing’an begint steeds meer op te komen qua wonen en daarom zie je er nu veel nieuwe restaurants en barretjes opkomen. Vooral Wuding Road en Shaanxi North Road worden steeds populairder.


Shanghai 4

De leuke wijk French Concession


Wat is de beste roof top in Shanghai, en waar kan je het beste dansen?

Kartel heeft een mooi dakterras, maar is meer een goede plek om de avond te beginnen dan voor een wilde avond uit. Bar Rouge is al jaren de meest bekende club in Shanghai en heeft een goede roof top die ze elk jaar voor de zomer begint renoveren zodat het terras er ieder jaar anders uitziet. Vue bar heeft een geweldig uitzicht en een jacuzzi op het dak (ze verkopen ook bikini’s en zwembroeken, maar de meeste mensen hangen alleen hun voeten er in). Vue is wel meer om een drankje te doen en van het uitzicht te genieten .Het beste dansen kan je in Craft. Dit is mijn favoriete disco en echt een hidden gem in Shanghai. Le Baron is de hipste club op het moment en Lucca is een leuke gay bar.

Wat zou je vrienden die overkomen, aanraden in Shanghai te doen?

Ik raad iedereen aan om het propaganda poster museum te bezoeken en naar de 100e verdieping van het World Financial Centre te gaan (the bottle opener) voor het uitzicht over Shanghai. Heel indrukwekkend, maar ga wel op een heldere dag! Doe een fietstocht door de French Concession, een walking (photography) tour of the Jewish walking tour. Bezoek de krekel market en wandel door Fuxing park op een zaterdag of zondag, je kijkt je ogen uit. Natuurlijk mag Chinese dumplings eten bij Din Tai Fung niet ontbreken en om 18.00 uur een drankje bij Vue bar, zodat je de lichtjes aan beide kanten van de Huangpu Rivier aan ziet gaan.


Shanghai 3

Het indrukwekkende uitzicht over Shanghai


Waar zou je bezoek adviseren om te slapen?

Boek een leuke Airbnb appartment in the French Concession.

Is er een winkel waar je vaak komt?

Ik kom vaak bij Kate Wood, Madame Mao’s dowry, de fake market op Nanjing West Road 580 en allerlei boetiekjes verspreid over French Concession. Maar vergis je niet, de boetieks in Shanghai zijn veel duurder dan je zou denken.

Waar meet je vrienden voor koffie?

Momenteel kom ik regelmatig bij Piccolo op Anfu Road en Fumi Coffee op Fumin Road.

Wat zou je missen in Shanghai als je weg gaat?

Heel veel! De Chinese restaurants die 24/7 open zijn, eigenlijk al het eten, de mensen, de small talk met de locals, het dagelijks meemaken van gekke situaties, lekker in het Nederlands schelden als ik op mijn fiets een weg door de drukke straten probeer te banen, het uitgaansleven, de bowling baan die 24/7 open is, de fake market, de fake dvd shop… Bijna alles behalve de smog, stinkende rioolputten en rochelende Chinezen.