Reis withlocals

Reis withlocals

Een ontzettend leuk initiatief met betrekking tot backpacken in Azië is Withlocals. Dit Nederlandse bedrijf is vorig jaar begonnen met het maken van een platform waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners, om zo unieke activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan activiteiten als een Thais diner in Bangkok bij iemand thuis, gezamenlijk een avondje uit in Hanoi, een batik workshop in Yogyakarta of een rondleiding door Kuala Lumpur. Het concept slaat aan, bij zowel reizigers als de lokale ‘ondernemers’. Inmiddels staan er meer dan 500 activiteiten online, die je gelijk kunt boeken.

Doen?

Wij vinden het een ontzettend leuke ontwikkeling en kunnen het om de volgende redenen aanraden:

  • Het is weer eens wat anders. Vooral in Thailand blijft het aantal toeristen toenemen en wordt het daardoor ook steeds commerciëler. Een authentieke maaltijd bij iemand thuis is een aangename afwisseling.
  • Je leert veel sneller de bestemming en de cultuur kennen als je met de lokale mensen omgaat. Wij vinden dit één van de leukste dingen van het reizen. Withlocals is een uitstekende manier om dit te doen!
  • Het levert unieke ervaringen op. Een etentje bij een vriendelijk gezien in Chiang Mai zal je veel langer bijblijven dan die avond eten in een restaurant.
  • De mensen daar hebben er ook wat aan. De activiteiten zijn helemaal niet duur maar met de kleine bedragen die je betaalt kunnen ze daar veel doen. Zo geef je tijdens je reis dus ook gelijk wat terug.
  • Je betaalt geen hoge boekingskosten of andere extra kosten.

De mogelijkheden

Op de website van Withlocals kun je de honderden verschillende activiteiten bekijken. Maak gratis een account aan, oriënteer je op de verschillende mogelijkheden en boek een activiteit!

WithLocals