Withlocals Vietnam

Withlocals Vietnam

Een boottocht door Ha Long Bay, een rondleiding door de Cu Chi Tunnels en een bezoek aan het mausoleum waar Ho Chi Minh ligt; aan cultuur en natuur geen gebrek in Vietnam. Deze plekken zijn bijzonder interessant en staan uitgebreid beschreven in je reisgids, daarom worden ze door veel mensen bezocht. Naast deze toeristische trekpleisters ben je vast benieuwd naar de huizen, het eten, de taal en de rituelen van de Vietnamese bevolking. Niemand kan je hiermee beter in contact brengen dan de locals zelf. Dit dachten de mensen die Withlocals oprichtten ook. Withlocals is een platform waarop lokalen activiteiten en eten aanbieden. Zo beleef je het echte Vietnam.

Eten, tours en activiteiten

Vietnam ontdekken met locals is niet alleen leuk, maar ook zinvol omdat je de lokale bevolking steunt. Verder is Withlocals een van de weinige organisaties die het gemakkelijk maakt een privéactiviteit te boeken. Zo schuif je alleen, of met je reisgenoot, bij Vietnamezen thuis aan om heerlijk te dineren. Er is meer; kleiworkshops, flyboarding, kookcursussen, karaoke, teken- en verfworkshops, scootertours, workshops sieraden maken, het nachtleven beleven met locals, yoga, stadswandelingen, ossenkar rijden en meer.

De activiteit die je het meest leert over het leven van een bewoner van Hanoi (Vietnam’s hoofdstad) is ‘Oneday as a Local in Hanoi’. Boek je deze activiteit, dan begin je de dag met yoga aan het Sword meer. De rest van de dag breng je door in verschillende delen van de stad. Je ziet de oude, de moderne, de drukke en ook de rustige kant van Hanoi. De vriendelijke gids schotelt je traditionele Vietnamese lekkernijen voor terwijl ze je kennis van haar taal vergroot. Als je moe wordt van alle scooters in de stad, is het heerlijk te ontdekken hoe sereen Hanoi kan zijn.

Withlocals

Withlocals is betrouwbaar. De organisatie heeft persoonlijk contact gehad met de lokalen die aangesloten zijn bij de organisatie. Je kunt reviews lezen van mensen die de activiteit ondernomen hebben. Withlocals houdt 20% van je betaling om de administratiekosten te dekken. Eerlijk, vinden wij.

Hoe het werkt

De website van Withlocals is duidelijk en de stappen zijn simpel; je schrijft je in, zoekt een leuke activiteit, boekt en gaat er naartoe. Dat je je activiteit via een website kunt boeken is sowieso best luxe in Zuidoost-Azië. Zo weet je zeker dat je een afspraak hebt en dat je een eerlijke prijs betaalt. Dat scheelt je tijd die je anders bij de tourbureaus zou doorbrengen.

Wees sociaal