Informatie Vietnam

Informatie Vietnam

Met behulp van onderstaande praktische informatie Vietnam leer je een aantal belangrijke zaken die je moet weten voor je reis. Zo zul je een aantal dingen moeten regelen voor je vertrek en met verschillende dingen rekening houden.

Vietnam

Vietnam heeft in China, Cambodja en Laos drie buurlanden. Bovendien grenst de gehele oostkust van het land aan de Zuid-Chinese Zee. Er wonen ruim 90 miljoen mensen in Vietnam waardoor het momenteel dertiende staat op de lijst van meest bevolkte landen ter wereld. Bij de geschiedenis van Vietnam denkt iedereen gelijk aan de Vietnam oorlog die van 1957 tot 1975 duurde. Het communistische Noord-Vietnam, gesteund door Rusland en China, nam het op tegen het Amerikaans gesteunde Zuid-Vietnam. Na een akkoord trokken de Amerikanen zich terug en won Noord-Vietnam de oorlog. De Communistische Partij van Vietnam heeft sinds die dag de macht, alhoewel door economische ontwikkelingen er van een echt communistisch land geen sprake is.

Praktische informatie Vietnam

  • In de Nederlandse zomertijd is het 5 uur later in Vietnam, in de wintertijd 6 uur.
  • Je betaalt in Vietnam met de Vietnamese Dong. Lees meer over geld in Vietnam.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • Vietnam heeft een tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30°C. In de winter kan het in net noorden en in de bergen wat frisser worden. Bekijk ook onze pagina over de beste reistijd Vietnam.
  • Vaccinaties zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A zijn aan te raden.
  • In Vietnam heb je geregeld een stekker adapter nodig.

Visum informatie Vietnam

Je hebt een visum nodig als je Vietnam binnen wilt komen. Je kan hier wel een visum on arrival krijgen bij aankomst op een vliegveld maar dan dien je eerst een autorisatie brief te hebben. Ook kan je al van te voren je visum regelen bij de Vietnamese ambassade. Lees onze tips over je visum Vietnam om te kijken wat de beste keuze voor jou is.

Vervoer Vietnam

De gigantische drukte op de wegen en twijfelachtige kwaliteit van het asfalt is een reden om bus ritten liever over te slaan. Treinreizen zijn echter wel prima geregeld en een goede manier om je te verplaatsen. Ook binnenlandse vluchten kunnen heel wat tijd opleveren zonder dat het je een vermogen kost. Als je meer wilt weten over je mogelijkheden en hoe je het best kunt reizen lees dan onze pagina over vervoer in Vietnam.