Koh Yao

Koh Yao

Bestaat het nog in Thailand? Island life as it was meant, eindeloos luieren in je hangmat terwijl je aan je vers geshakete piña colada nipt en de palmbomen boven je hoofd wuiven. Je kijkt uit over een verlaten hagelwit strand en een azuurblauwe zee. Onder het wateroppervlak is een onaangetast koraal rif en de andere reizigers zijn op twee handen te tellen. Op de Koh Yao eilanden vind je precies dit terug. Ondanks dat de eilanden Koh Yao Yai en Koh Yao Noi makkelijk bereikbaar zijn vanaf Phuket en Krabi zijn ze nog niet overspoeld door toeristen, maar zijn ze nog heerlijk onaangetast door het massatoerisme.

Zien en doen

Het uitzicht vanaf de Koh Yao eilanden is verbluffend. 500 meter uit de kust doemen uit de helder blauwe zee hoge limestones op, wat het een ongelofelijk bijzonder panorama maakt. De stranden zijn bijna verlaten, de zon danst op het water en als welkom wordt door een kleurrijk traditioneel geklede Thaise dame een kokosnoot aangereikt. Bijkomen op de heerlijk rustige stranden is hier de grootste trekpleister. Of huur een local kapitein met longtail boot en vaar naar verlaten baaien en privé eilanden om te snorkelen. Verken de eilanden per scooter en neem de boot om beide eilanden te ontdekken. Beide eilanden staan vol tropische planten en gekleurde huisjes met vrolijke locals. Overal zijn kleine restaurants die de meest heerlijke Thaise curry’s en Pad Thai serveren. De kustlijn biedt talloze fijne stranden en baaitjes om te snorkelen en te luieren. Einde van de dag, tijdens eb trekt het water zich zo ver terug dat er smalle witte zand landtongen ontstaan in het blauwe water. Prachtig voor foto’s!


Koh Yao


Koh Yao Noi

Koh Yao Noi is van de twee eilanden het eiland met de meeste inwoners en faciliteiten. Het is tevens het makkelijkste om te bereiken vanuit de regio. Druk is het er echter absoluut niet.

Koh Yao Yai

Het eiland Koh Yao Yai is dus nog rustiger en minder ontwikkeld. Dat vinden wij eigenlijk alleen maar extra relaxt. Op de mooie stranden na is er weinig te beleven, maar juist dit maakt het eiland zo leuk.


Koh Yao Noi


Overnachten op Koh Yao

Er zijn een aantal schitterende resorts te vinden op de eilanden, met name of Koh Yao Noi. Gelukkig kun je als backpacker hier ook prima terecht. Er zijn een aantal prima bungalows te vinden, waar je voor een goede prijs kunt overnachten. Op Trivago worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je het goedkoopste uit bent.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Vanuit Tha Bang Rong - nabij Phuket - is het slechts 20 minuten varen naar Koh Yao. De snelste boot uit Krabi doet er drie kwartier over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal