Informatie Taiwan

Informatie Taiwan

Lees onderstaande informatie over Taiwan door om een beter beeld te krijgen van dit eiland en haar unieke politieke situatie. Ook geven je handige tips om te reizen in Taiwan. Zo leer je meer over het vervoer, je visum, geldzaken en de beste reistijd.

Politieke situatie

Al in 1895 claimde Taiwan haar onafhankelijkheid en zette het eiland een eigen democratische regering op. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog was Taiwan – toen nog bekend als Formosa – een kolonie van Japan. Hierdoor zijn de Japanse invloeden nog volop terug te vinden op het eiland. Na de oorlog brak in China de communistische revolutie uit, waarna de tegenstanders van de revolutie werden verdreven naar Taiwan. Tot vandaag de dag beschouwt China Taiwan als een ‘afvallige provincie’. China voert economische en politieke druk op de wereld uit om Taiwan niet te erkennen als apart land. De status blijft daardoor nog altijd uniek. Taiwan heeft haar eigen valuta en visa regels, maar wordt door slechts enkele landen officieel erkend als land.

Praktische informatie Taiwan

  • In de Nederlandse zomertijd is het in Taiwan zes uur later, in de wintertijd is het er zeven uur later.
  • In Taiwan betaal je met de Taiwanese Dollar. Lees meer over geldzaken in Taiwan.
  • Het wordt overal afgeraden om kraanwater te drinken.

Visum

Een visum voor Taiwan krijgen is een makkie. Als Nederlander of Belg krijg je bij aankomst een visum van 90 dagen. Dit kost je bovendien helemaal niks. Je wordt ook niet om een uitgaand ticket gevraagd, een heerlijke vrijheid dus.

Vervoer

Het (openbaar) vervoer in Taiwan is uitstekend geregeld. Tussen de verschillende bestemmingen reis je met de bus, de trein of zelfs de fiets. De trein is hierin onze favoriet. Zelf een auto huren is in Taiwan ook een goede optie, maar wel wat duurder. Taiwan is een echt fietsland en steeds meer reizigers kiezen er voor om met de fiets het eiland te verkennen.

Beste reistijd

Er kunnen tyfoons voorkomen in Taiwan, dit is geen leuke tijd om over het eiland te reizen. Daarnaast zijn de gemiddelde regenval en de temperatuur ook factoren om rekening mee te houden. Lees hier meer over op onze pagina over de beste reistijd Taiwan.

Wees sociaal