Geld Sri Lanka

Geld Sri Lanka

Je betaalt in Sri Lanka met de roepie. De Sri Lankaanse roepie wel te verstaan, niet dezelfde als in India. Op het moment van schrijven krijg je voor 1 euro ruim 180 roepies terug. Controleer voor je vertrek altijd wat de actuele wisselkoers is, deze kan nog wel eens verschillen.

Pinnen in Sri Lanka

Pinnen is steeds makkelijker mogelijk in Sri Lanka. In de meeste toeristische bestemmingen en grote steden zijn meerdere banken te vinden. Een toeristische bestemming als Ella is hierin een uitzondering. Helaas werken veel van deze banken nog niet met de Nederlandse pinpassen. De Commercial Bank is een van de banken die wel werkt met een maestro pinpas. Deze bank is in de meeste steden wel te vinden. Met een creditcard kun je bij wat meer banken terecht om te pinnen, maar hier zitten hogere kosten aan verbonden.

Geld bij aankomst

Op de internationale luchthaven van Sri Lanka staan weliswaar een aantal pinautomaten, maar deze werken niet altijd. Zelfs met een creditcard kun je problemen hebben om hier geld op te nemen. Neem voor de zekerheid dus alvast wat Sri Lankaanse roepies mee voor je vertrek. Of wissel euro’s of dollars op het vliegveld om, hier zijn wel voldoende mogelijkheden voor.

Kosten Sri Lanka

De kostenverhouding ligt tijdens je backpackreis door Sri Lanka wat anders dan in andere landen in Azië. Zo ben je aan overnachtingen relatief meer kwijt. Het is behoorlijk lastig om een kamer te vinden voor onder de €10 per nacht. Als je op zoek bent naar een redelijk goede kamer in een leuk guesthouse ga je al gauw richting de €15 tot €20 per nacht voor een tweepersoonskamer. Slaapzalen zijn er nauwelijks in Sri Lanka en diegene die er wel zijn zijn behoorlijk duur. Ook toegang tot bezienswaardigheden is behoorlijk duur. Zo betaal je voor het beklimmen van de Sigiriya Rock maar liefst $30 per persoon. Eten en vervoer is daarentegen weer erg goedkoop. Met name vervoer, dit is hier nog veel goedkoper dan in Zuidoost-Azië. Voor een rit met de lokale bus betaal je 1 of 2 euro voor een uur of 5 in de bus. Ook reizen met de trein kost bijna niks. Een maaltijd in een restaurant kost je iets meer dan €5. Lunchen bij de bakker kun je al voor minder dan een euro.

Budget backpacken in Sri Lanka

Zeker als je met een reisgenoot reist is Sri Lanka een van de goedkopere landen in Azië om te backpacken! Als je alleen reist is het ook nog erg goedkoop, maar dankzij het gebrek aan goedkope slaapzalen lopen de kosten wat meer op. Denk aan een budget tussen de €20 en €25 per dag, per persoon als je samen reist en een paar euro extra als je alleen reist. Bereken je budget voor je hele reis door Sri Lanka met onze handige budget calculator voor Sri Lanka.

Creditcard Sri Lanka aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal