Informatie Sri Lanka

Informatie Sri Lanka

Lees onderstaande praktische informatie Sri Lanka door om meer te weten te komen over dit interessante land.

Sri Lanka

Sri Lanka heeft ongeveer 22 miljoen inwoners, die op een oppervlakte van ruim 60,000 kilometer leven. Het land is een eilandstaat, gelegen in de Indische Oceaan. Wegens de strategische ligging en vruchtbare grond speelde Sri Lanka een belangrijke economische rol in de geschiedenis. In de 16e eeuw is het enige tijd een kolonie van Nederland geweest, waarna het in Britse handen kwam. In de jaren 70 van de vorige eeuw leidden gevechten tussen verschillende stammen tot een burgeroorlog, die nu ruim tien jaar is afgelopen. Sindsdien herstelt het land zich van de schade die het door de burgeroorlog heeft opgelopen. Met succes, het toerisme groeit snel en ook met de economie gaat het langzaam de betere kant op.

Visum

Een visum is noodzakelijk om Sri Lanka binnen te mogen. Dit is voor de meeste reizen echter geen probleem. Je kunt online een toestemmingsformulier invullen, vervolgens $30 betalen en als alles goed is heb je dan een visum voor 30 dagen binnen. Bekijk onze pagina over een visum Sri Lanka voor meer informatie.

Geld

Backpacken in Sri Lanka is ontzettend goedkoop. Het is een van de goedkoopste landen in Azië, ideaal dus voor backpackers! Met een budget van 15 euro per dag moet je hier wel rond kunnen komen. Lees meer tips over geldzaken in Sri Lanka.

Inentingen

Je hebt een aantal inentingen nodig voor je bezoek aan Sri Lanka. Zeker als je een aantal weken in het land verblijft zul je een paar maatregelen moeten treffen. Lees onze tips door om je inentingen Sri Lanka zo snel mogelijk te regelen.

Vervoer

De trein is in onze ogen het leukste vervoersmiddel in Sri Lanka. Alhoewel de treinen niet bepaald doorrijden zijn de ritten wel prachtig. Ook de bus is een prima optie. Lees meer over vervoer in Sri Lanka.

Beste reistijd

De beste reistijd Sri Lanka is sterk afhankelijk van welke regio van het land je bezoekt. Tussen het westen en oosten zitten namelijk grote klimaat verschillen.

Wees sociaal