Withlocals Nepal

Withlocals Nepal

In Nepal wil je de Himalaya zien, Kathmandu verkennen en genieten van de dieren in Chitwan National Park. Als je je op deze plekken bevindt, wil je er ook wat over weten en vragen kunnen stellen. Met wie kun je deze trips beter maken dan met locals, die je echt iets vertellen over hun cultuur en natuur? Dit dachten de mensen die Withlocals oprichtten ook. Withlocals is een platform waarop lokalen activiteiten en eten aanbieden. Ineens kun je leren, proeven en zien wat je maar wilt.

Eten, tours en activiteiten

Nepal ontdekken met locals is niet alleen leuk, maar ook zinvol omdat je de lokale bevolking steunt. Verder is Withlocals een van de weinige organisaties die het gemakkelijk maakt een privéactiviteit te boeken. Zo wandel je met een vriendelijke local door een ongerept landschap van bergen, grotten en meren. Er is meer; festivals, tempeltours, kennismaken met de Nepalese keuken, motortours, scholen bezoeken, jamsessies, trektochten, vrijwilligerswerk, fietstours, safari, vintage Volkswagentours, fototours, zeilen en nog meer.

De activiteit genaamd ‘Get inspired by changemakers of Nepal’ is er een op niveau. Je host introduceert je bij verschillende sociale ondernemers. Je ziet hoe Nepalezen leven, welke problemen ze hebben en welke slimme oplossingen er bedacht zijn. Denk hierbij aan thema’s zoals mensenrechten en de bescherming van het milieu. Je bezoekt bijzondere locaties en kunt bij het netwerkdiner vertellen over de indruk die de twee dagen op je gemaakt hebben. Je vertrekt met genoeg stof om over na te denken tijdens de rest van je reis.

Withlocals

Withlocals is betrouwbaar. De organisatie heeft persoonlijk contact gehad met de lokalen die aangesloten zijn bij de organisatie. Je kunt reviews lezen van mensen die de activiteit ondernomen hebben. Withlocals houdt 20% van je betaling om de administratiekosten te dekken. Eerlijk, vinden wij.

Hoe het werkt

De website van Withlocals is duidelijk en de stappen zijn simpel; je schrijft je in, zoekt een leuke activiteit, boekt en gaat er naartoe. Dat je je activiteit via een website kunt boeken is sowieso best luxe in Zuidoost-Azië. Zo weet je zeker dat je een afspraak hebt en dat je een eerlijke prijs betaalt. Dat scheelt je tijd die je anders bij de tourbureaus zou doorbrengen.

Wees sociaal