Geld Nepal

Geld Nepal

De nationale munteenheid van Nepal is de Nepalese Rupee. De bankbiljetten gaan tot 1000 Rupee, maar in de meeste kleinere plaatsen hebben ze op biljetten van 500 en 1000 Rupee geen wisselgeld terug. Voor een Euro krijg je momenteel rond de 115 Nepalese Roepies terug maar controleer dit altijd zelf ook even.

Alle informatie over Nepal op BackpackenInAzie.nl is geschreven voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015. Tijdens deze ramp zijn vele bezienswaardigheden verwoest. Ook de infrastructuur heeft grote schade opgelopen. Hou er rekening mee dat onze informatie momenteel niet up to date is. Wel raden we iedereen aan Nepal weer te bezoeken. In dit blog dat we hebben geschreven lees je over de nieuwe situatie en waarom je Nepal juist nu niet moet overslaan!

Geld Nepal pinnen

In de grotere steden zoals Kathmandu kan je op genoeg plekken geld pinnen, hierbuiten wordt het vaak een lastig verhaal. Neem dus genoeg geld mee als je de Kathmandu vallei verlaat en de rest van Nepal wilt verkennen. Je doet er verstandig aan ook Amerikaanse Dollars mee te nemen tijdens je reis in Nepal, en in de rest van Azië. Hiermee kan je vaak ook betalen en soms is het zelf verplicht om in dollars af te rekenen.

Budget backpacken Nepal

Nepal is zeker geen duur land. Reken qua kosten op ongeveer dezelfde prijzen die je in landen als Thailand tegen komt. Een redelijke accommodatie zou je voor minder dan 10 euro per nacht wel kunnen regelen in de Kathmandu vallei. Eten en drinken is hier ook goed te betalen. Een biertje haal je voor nog geen 2 euro en een goede maaltijd voor 5 euro. Maar als je het goedkoper wilt doen kan je bij een kraampje op straat met wat lokaal eten en een lokaal drankje ook voor 2 euro klaar zijn.

Kosten buiten Kathmandu

De vele bergen en de wisselende weer omstandigheden maken vervoer in Nepal lastig. Niet alleen zijn de kosten van het vervoer voor jou hierdoor wat duurder, maar ook de prijzen van bepaalde producten in de lastig te bereiken omgevingen. Als je midden in de Himalaya een flesje Coca Cola wilt zou je hier flink meer voor moeten betalen dan als je dit flesje in Kathmandu besteld. Iets om rekening mee te houden bij het maken van je budget. Niet al te kieskeurig zijn is natuurlijk ook een optie.

Creditcard Nepal aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Visa is de meest geaccepteerde creditcard in de wereld en daarom onze eerste keuze. Je krijgt bovendien 180 dagen Aankoopverzekering, een maandelijkse online rekeningoverzicht en het is volledig bankonafhankelijk. Ideaal dus, voor alle backpackers een goede optie! Via deze link kun je gemakkelijk je creditcard aanvragen.

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kan je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kan je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0