Informatie Nepal

Informatie Nepal

Lees onderstaande praktische informatie Nepal door om een beter beeld van dit fascinerende land te krijgen. Leer meer over het land zelf, de cultuur, vervoer binnen het land, je visum en meer tips voor je verblijf in Nepal.

Nepal

Nepal heeft een erg bergachtig landschap. Liefst 8 van de 10 hoogste bergen in de wereld zijn hier gelegen, onder wie de hoogste berg; Mount Everest. Vooral in het noordelijk gedeelte van het land (grenzend aan China/Tibet) zijn er veel bergen te vinden en is snel vervoer over het land behoorlijk lastig. In het zuiden (grenzend aan India) vlakt het wat af maar echt vlak wordt het bijna nooit. Religie speelt een belangrijke rol in het land. Ruim 80% van de bevolking is hindoeïstisch en bijna 10% boeddhistisch, op zich opmerkelijk want Nepal is het geboorteland van Boeddha.

Praktische informatie Nepal

  • In de Nederlandse zomertijd is het 3 uur en 45 minuten later in Nepal, in onze wintertijd komt daar nog een uur bovenop.
  • Je betaalt hier met de Nepalese roepie. Lees meer over geld in Nepal.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • De vele bergen in het land zorgen ervoor dat er veel verschillende klimaatzones zijn. In de bergen vriest het altijd, terwijl het aan de grens met India ook makkelijk boven de 30 graden Celsius kan zijn. Bekijk ook onze tips over de beste reistijd Nepal.

Visum

Je hebt een visum nodig als je Nepal bezoekt. Echt veel problemen zul je hier echter niet mee krijgen. Bij alle vliegvelden en populaire grens overgangen op het land kan je een visum on arrival krijgen. Je kan zelf kiezen voor hoe lang je een visum wilt, tegenover verschillende kosten. Lees meer over een visum voor Nepal.

Vervoer

Zoals gezegd leveren de vele bergen wat moeilijkheden op qua vervoer. Voor backpackers is vervoer met de bus zonder twijfel de beste keuze. Het is goedkoop en je kunt er alle bestemmingen mee bereiken. Op onze pagina over vervoer in Nepal vind je meer tips.