Zien en doen Maleisië

Zien en doen Maleisië

Maleisië staat bekend om zijn prachtige natuur en dit speelt dan ook een grote rol in de dingen die je kunt zien en doen in Maleisie. Vooral op Maleisisch Borneo is de natuur schitterend en bovendien divers. Lees onderstaande tips om te kijken wat je allemaal kunt meemaken tijdens je reis in Maleisië.

Zien in Maleisie

In onze ogen is Maleisie qua natuur het mooiste land in de wereld. Er is een geweldige combinatie van eilanden, oerwouden en bergen. Als je al dit moois wilt zien kan je het beste naar Borneo gaan en daar één of meerdere nationale parken bezoeken die daar liggen. Meer een stadsmens? Ga dan in de hoofdstad Kuala Lumpur naar de top van de Petronas Twin Towers. Dit is een van de hoogste gebouwen in de wereld, waardoor je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Doen in Maleisie

De avonturiers komen in Borneo goed aan hun trekken. Bezoek in de deelstaat Sabah de berg Mount Kinablu, de hoogste berg in heel Zuidoost Azie. Perfect als je van klimmen houdt of gewoon een mooie wandeling wilt maken. In dezelfde deelstaat kan je ook een bezoek brengen aan het Orang Utan Centrum, waar ze ontzettend goed werk verrichten bij het helpen van apen in moeilijkheden.

Bezienswaardigheden

De eerder genoemde natuur is eigenlijk de grootste bezienswaardigheid van Maleisie. Maar ook in Kuala Lumpur en andere steden in het land zijn genoeg dingen om te bekijken. Zo is Malakka een bijzonder leuk stadje met een hoop historische gebouwen.

Duiken

Maleisie is een van de beste landen in de wereld om te gaan duiken. Gunstige prijzen, een heerlijk klimaat, goede infrastructuur en, het belangrijkst, prachtig water waarin je veel kunt zien. In bijna elke regio van het land is wel een gebied waar je goed kunt duiken. Zo is Redang een van de mooiste plekken om te duiken in Maleisie maar ook op Borneo zijn genoeg mogelijkheden.

(Bounty) eilanden

Langkawi en Penang zijn twee van de populairste eilanden in Maleisie. Deze worden niet alleen door backpackers bezocht maar ook door zonvakantie liefhebbers. Maar er zijn ook vele kleinere eilanden die misschien niet zo vaak bezocht worden maar wel minstens even mooi zijn.

Wees sociaal