Muang Singh

Muang Singh

Muang Singh is zich meer en meer aan het ontwikkelen als een populaire bestemming onder reizigers. Het plaatsje ligt in een schitterende vallei en in de bergen rondom deze vallei liggen verschillende dorpjes waarin traditionele bergstammen leven. Muang Singh ligt tevens midden in de ‘Gouden Driehoek’. Deze driehoek is de bijnaam voor het punt waar Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. De Gouden Driehoek is beroemd (en berucht) om de opium productie. In Muang Singh is het dan ook vrij gemakkelijk om aan opium te geraken ondanks dat het hartstikke illegaal is en er grote straffen op staan. Ook ligt Muang Singh vlakbij de grens met China, op slechts tien kilometer.

Wandeltochten

Echte bezienswaardigheden in Muang Singh zijn er niet. De stad is vooral populair wegens de fascinerende omgeving en wordt dan ook voornamelijk als uitvalbasis gebruikt voor tochten door deze omgeving. Er zijn verschillende wandeltochten uitgewerkt en je kan in de meeste guesthouses een kaart kopen en deze routes afleggen. Tijdens deze tochten bezoek je dan de verschillende minderheden die in de bergen leven. Ook kan je voor nog geen euro een fiets huren voor een dag en zelf de omgeving verkennen.

Overnachten in Muang Singh

Een kamer zoeken in Muang Singh is goed te doen. De guesthouses zijn hier allemaal erg basic maar ook zeer goedkoop. Zonder dat je echt lang hoeft te zoeken kan je een simpele kamer voor 3/4 euro regelen. Als je de hele dag hebt gelopen door de regio heb je meer dan een bed eigenlijk toch niet nodig.

Overnachten Muang Singh

Regio rond Muang Singh

Waar Muang Singh vroeger zelf ook een zeer traditioneel plaatsje was is dit met het opkomende toerisme steeds minder geworden. Met het voordeel dat de accommodaties voor reizigers steeds beter geworden zijn. Het grote nadeel is dat de minderheden waardoor de regio zo bekend is geworden in Muang Singh nauwelijks meer te vinden zijn. Hiervoor zou je echt de omliggende dorpjes in moeten gaan, maar ook hier begint men zich steeds meer op het toerisme te richten. Toch is de regio zeker het bezoeken waard en in onze ogen een unieke ervaring.

Hoe kom ik er?

Vanwege de heuvelige omgeving zijn de reistijden veel langer dan de afstand op de kaart doet vermoeden. Zo ligt Luang Namtha best dichtbij, maar doet de minivan er toch nog twee uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
/