Informatie Laos

Informatie Laos

Lees onderstaande praktische informatie Laos door om een beeld te krijgen van het land. Tevens geven we je tips over wat je moet regelen voordat je naar Laos reist en waar je rekening mee moet houden.

Laos

Het gehele westen van Laos grenst aan Thailand en aan het oosten is dit het geval met Vietnam. In het zuiden grenst Laos aan Cambodja en in het noorden bovendien aan China en Myanmar. Mede dankzij het landschap is Laos een dunbevolkt land, met slechts rond de 6,5 miljoen inwoners. Toch is dit landschap ook een van de hoogtepunten van het land. De bergen, watervallen, rivieren en de verschillende diersoorten die er leven maken Laos ontzettend mooi. De grootste religie in het land is het boeddhisme. In een stad als Luang Prabang zie je dit goed terug en zul je bij een bezoek ongetwijfeld de makkelijk herkenbare monniken zien.

Praktische informatie Laos

  • In de Nederlandse zomertijd is het 5 uur later in Laos, in de wintertijd 6 uur.
  • Je betaalt hier met de Laotiaanse Kip. Lees meer over geld in Laos.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • Laos kent een tropisch klimaat, met temperaturen tussen de 25 en 40°C. Wel kan het in de bergen wat kouder zijn. De beste tijd om Laos te bezoeken is in de Nederlandse wintermaanden.
  • Vaccinaties voor Laos zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A zijn voor de meeste reizen aan te raden. Lees meer over inentingen Laos.
  • In Laos heb je in sommige gevallen een stekker adapter nodig.

Visum informatie Laos

Een visum voor Laos krijgen is niet iets om je zorgen over te maken. Sowieso kun je bij alle grotere luchthavens een visum-on-arrival krijgen en ook bij de meeste grensovergangen over land is dit het geval. Je krijgt dan een visum voor 30 dagen, wat je 30 Amerikaanse dollars kost.

Vervoer in Laos

Als over land wilt reizen is de bus nemen vaak de beste optie. Een trein netwerk is niet aanwezig en zelf een auto huren is ook geen mogelijkheid. De bussen en de wegen zijn niet altijd van beste kwaliteit maar je kunt er prima het land mee door. Neem zeker ook eens de boot in Laos. De rivier Mekong speelt een belangrijke rol in het land en je bezoek aan Laos is niet compleet zonder een boot rit. Bekijk onze andere tips over vervoer in Laos en bepaal wat de beste keuzes voor jou zijn.

Beste reistijd

Houd ook rekening met de beste reistijd Laos bij het plannen van je reis!

Wees sociaal