Japan Rail Pass

Japan Rail Pass

De treinen in Japan behoren tot de beste van de wereld. Je kunt er overal mee komen, de treinen gaan ontzettend snel en zijn bovendien altijd op tijd. Ritten met deze treinen zijn echter wel best prijzig, zeker in vergelijking met andere landen in Azië. Met een Japan Rail Pass kun je hier behoorlijk wat geld op besparen. Als je tijdens je verblijf in het land meerdere steden wilt bezoeken, is de Japan Rail Pass al gauw de beste optie. Naast geldbesparend is de pas ook tijdsbesparend. Als je de pas hebt hoef je namelijk niet voor elke treinreis een kaartje te kopen, wat wel zo relaxt is.

De mogelijkheden

De Japan Rail Pass is op alle treinen van het JR netwerk geldig. Dit is het officiële spoornetwerk en hiermee is bijna heel Japan te bereiken. Met de pas kun je bovendien ook gebruik maken van de shinkansen, de hogesnelheidstrein. Alleen op de Nomozi shinkansen is de pas niet geldig. Je kunt bij het kopen van een Japan Rail Pass uit drie lengtes kiezen; 7 dagen, 14 dagen en 21 dagen. Uiteraard is de pas van 7 dagen het goedkoopst en 21 dagen het duurst. Als je de pas van 7 dagen neemt heb je het geld er bij een retourtje TokyoKyoto met de shinkansen er al bijna uit.

Japan Rail Pass kopen

De Japan Rail Pass is alleen te koop buiten Japan. Deze mogelijkheid is puur voor toeristen, dus het is geen optie als je in Japan gaat wonen, al woont of een stage gaat lopen. Je kunt bij de grotere reisbureaus en specialistische Japanse reisbureaus de Japan Rail Pass kopen. Dit moet dus voor je vertrek naar het land geregeld zijn! Bij je aankoop krijg je een voucher, welke je in Japan zelf kunt omwisselen voor een Japan Rail Pass. Je kunt er dus niet gelijk mee reizen, je zult de voucher eerst moeten omwisselen. Dit kan bij een JR Travel Service Center – te vinden op de meeste JR stations – en de internationale vliegvelden Narita en Kansai.

Japan Rail Pass

De Shinkansen rijdt voorbij de indrukwekkende Mount Fuji.

De kosten

Met de huidige koers – op het moment van schrijven – kost een pas van 7 dagen je € 212. De pas van 14 dagen kost nu € 338. Voor € 429 krijg je een pas van 21 dagen. Kinderen tussen de 6 en 11 jaar krijgen korting. Voor kinderen onder de 6 jaar is het gratis.

Andere passen

Naast de gewone Japan Rail Pass zijn er ook een aantal andere opties. Deze zijn voornamelijk geschikt als je verblijf in Japan beperkt is tot een bepaald gebied. Met de JR East Pass kun je alleen in het oosten van Japan reizen. Hiermee kun je rondom Tokyo reizen en het gebied ten oosten en noorden daarvan. Op Hokkaido is deze pas echter niet geldig. Met de JR West Kansai Area Pass kun je reizen tussen steden als Osaka, Kobe, Kyoto en Nara. Zo zijn er nog een aantal andere passen. Als je specifiek een bepaalde regio bezoekt zijn deze wellicht een goede optie. Deze passen zijn namelijk goedkoper dan de complete Japan Rail Pass.

Wees sociaal