Informatie Japan

Informatie Japan

Japan is een fascinerend land, met een unieke cultuur en vele tradities. Een bezoek aan het land heeft daarom wellicht wat meer voorbereiding nodig dan andere landen. Lees daarom onderstaande praktische informatie Japan goed door om een beter beeld te krijgen van het land.

Japan

Liefst 6,852 eilanden maken samen de eilandstaat Japan. Vier van deze eilanden zijn echter goed van 97% van de oppervlakte van Japan, waarvan Honshu de grootste is. Als je gaat backpacken in Japan zul je waarschijnlijk voornamelijk op dit eiland verblijven, aangezien de meeste grote steden hier liggen. Aardbevingen zijn helaas een veel voorkomend fenomeen in Japan. Als je een paar weken door het land reist is de kans groot dat je een aardbeving zult meemaken, in verreweg de meeste gevallen betreft het echter een kleine beving zonder veel schade. De Japanners weten bovendien erg goed hoe hiermee om te gaan, hun voorbeeld volgen is daarom een goed idee.

Praktische informatie Japan

  • In de Nederlandse zomertijd is het 7 uur later in Japan, in de wintertijd 8 uur.
  • Je betaalt hier met de Japanse Yen. Lees meer over geld in Japan.
  • Dankzij de grote oppervlakte van het land zijn er verschillende klimaatzones. In het noorden van Japan zijn de zomers zacht en kan het in de winter bijzonder koud worden. Terwijl het in het zuiden, vooral in de zomer, vaak heerlijk weer is.
  • Je hebt geen inentingen nodig voor je bezoek aan Japan.

Visum informatie Japan

Japan binnenkomen is, voor Nederlanders, bijzonder makkelijk. Het enige wat je nodig hebt voor je visum Japan is een geldig paspoort, hiermee kan je 90 dagen door het land reizen.

Vervoer Japan

Zowel de metro als de trein in Japan spreke bij vele tot verbeelding. De metro staat er om bekend altijd stip op tijd te zijn, vaak overvol te zitten en met grote effectiviteit mensen vervoeren door grote steden als Tokyo. Met de hogesnelheidstreinen ga je binnen Japan van stad naar stad, een prachtige ervaring. Lees meer over vervoer in Japan.

Wees sociaal