Zien en doen Indonesië

Zien en doen Indonesië

In een groot en divers land als Indonesië is natuurlijk ontzettend veel te zien en te doen. Lees onderstaand overzicht wat je allemaal tijdens je backpack reis kunt meemaken.

Zien in Indonesie

Een van de dingen waar veel mensen gelijk aan denken bij Indonesie zijn de rijstvelden. Door het hele land heen zul je aantal bijzonder mooi aangelegde rijstvelden vinden, die allemaal schitterende foto’s zullen opleveren. Je zult niet veel hoeven te zoeken om ze vinden, zelfs op het toeristische Bali kom je ze vaak genoeg tegen. Sowieso kunnen liefhebbers van natuur en landschappen perfect terecht in Indonesie. Vulkanen, bergen, regenwouden, duizenden eilanden en het tropische klimaat zorgen voor een divers en zeer interessant landschap.

Doen in Indonesie

Veel eilanden hebben een eigen beleving en daarmee ook verschillende activiteiten. Zo kan je op Sumatra trekkings maken door regenwouden en wilde Orang Utans zien. Op Sulawesi vind je een interessante lokale cultuur en een paar mooie nationale parken. Terwijl je op een toeristisch eiland als Bali kunt raften, golfen, kook lessen nemen of cocktails kunt drinken in een beachclub.

Bezienswaardigheden

Een paar van de mooiste bezienswaardigheden in Indonesie vind je in Yogyakarta op Java. Zo is Borobodur, het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, absoluut een bezoek waard. Maar ook op Bali liggen meerdere bezienswaardigheden die leuk zijn om te bekijken. Lees meer over bezienswaardigheden Indonesie.

Duiken

Op Bali vind je de meeste voorzieningen om te gaan duiken. Vanwege de vele toeristen betaal je iets meer dan op andere locaties in het land maar de goede faciliteiten op het eiland maken dit meer dan goed. De mooiste locaties om te duiken in Indonesie vind je waarschijnlijk rond het noorden van het eiland Sulawesi.

Uitgaan

Van het grootste moslim land in de wereld verwacht je wellicht geen spectaculair uitgaansleven. Dit is maar gedeeltelijk waar. Natuurlijk kun je op Bali sowieso erg goed uitgaan maar hier kom je voornamelijk Australiërs en andere vakantiegangers tegen. Maar ook in de hoofdstad Jakarta kan je bijzonder goed uitgaan. Hier zijn een aantal erg leuke clubs te vinden, waar regelmatig internationaal bekende dj’s optreden. Wel zul je merken dat het uitgaansleven hier heel anders aanvoelt dan je in Nederland gewent bent.