Informatie Indonesie

Informatie Indonesie

Lees onderstaande praktische informatie Indonesie door om een beter beeld van het land te krijgen. Ook de specifiekere pagina’s over bepaalde zaken die je moet regelen en dingen waar je rekening mee moet houden zijn handig om door te lezen.

Indonesie

Indonesie bestaat uit 17.508 eilanden en is daarmee, veruit, de grootste archipel in de wereld. Bovendien heeft het de op drie na grootste bevolking in de wereld en ook nog eens de grootste moslimbevolking. De Nederlandse invloeden op de geschiedenis van het land zijn bij iedereen bekend en vandaag de dag zie je in beide landen nog genoeg kenmerken hiervan. Indonesie heeft directe landgrenzen met Maleisie, Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea en ook Singapore, Australie en de Filipijnen liggen op korte afstand. De economie van Indonesie is aan het groeien, maar er leeft nog steeds een (te) groot gedeelte van de bevolking in armoede.

Praktische informatie Indonesie

  • In de Nederlandse zomertijd is het 5 uur later in Java en Sumatra. Op Sulawesi, Bali en Lombok is het 6 uur later. In de wintertijd komt hier nog een uur extra bij.
  • Je betaalt in Indonesie met de Indonesische Rupiah. Lees meer over geld in Indonesie.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • Indonesie heeft een tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30°C
  • Vaccinaties zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP, tyfus en hepatitis A zijn aan te raden
  • Het voltage is 220, een stekker adapter heb je over het algemeen niet nodig.
  • De beste reistijd Indonesie is tussen de maanden juni en oktober.

Visum informatie Indonesie

Bij aankomst op een internationaal vliegveld kan een visum on arrival voor Indonesie krijgen. Voor 30 dagen betaal je een bedrag van omgerekend rond de 20 Euro. Als je langer wilt blijven kan je dit visum ter plekke verlengen of je kan al in Nederland een verlengd visum aanvragen. Bekijk onze pagina over een visum Indonesie voor meer informatie.

Vervoer Indonesie

Op het hoofdeiland Java is de infrastructuur behoorlijk goed te noemen. Zowel met de trein als met de bus heb je genoeg opties om je van stad naar stad te verplaatsen. Op de minder ontwikkelde eilanden zul je wat meer tijd moeten inplannen en ben je vooral van de (mini)bus afhankelijk. Binnenlandse vluchten zijn vanwege de eilandjes ook bijna noodzakelijk. Lees meer over vervoer in Indonesie.