Informatie Indonesië

Informatie Indonesië

Lees onderstaande praktische informatie Indonesië door om een beter beeld van het land te krijgen. Ook de specifiekere pagina’s over bepaalde zaken die je moet regelen en dingen waar je rekening mee moet houden zijn handig om door te lezen.

Indonesië

Indonesië bestaat uit 17.508 eilanden en is daarmee, veruit, de grootste archipel in de wereld. Bovendien heeft het de op drie na grootste bevolking in de wereld en ook nog eens de grootste moslimbevolking. De Nederlandse invloeden op de geschiedenis van het land zijn bij iedereen bekend en vandaag de dag zie je in beide landen nog genoeg kenmerken hiervan. Indonesië heeft directe landgrenzen met Maleisië, Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea en ook Singapore, Australië en de Filipijnen liggen op korte afstand. De economie van Indonesië is aan het groeien, maar er leeft nog steeds een (te) groot gedeelte van de bevolking in armoede.

Praktische informatie Indonesië

  • In de Nederlandse zomertijd is het 5 uur later in Java en Sumatra. Op Sulawesi, Bali en Lombok is het 6 uur later. In de wintertijd komt hier nog een uur extra bij.
  • Je betaalt in Indonesië met de Indonesische Rupiah. Lees meer over geld in Indonesië.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • Indonesie heeft een tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30°C
  • Vaccinaties zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP, tyfus en hepatitis A zijn aan te raden
  • Het voltage is 220, een stekker adapter heb je over het algemeen niet nodig.
  • De beste reistijd Indonesie is tussen de maanden juni en oktober.

Visum informatie Indonesië

Bij aankomst op een internationaal vliegveld kan een visum on arrival voor Indonesië krijgen. Voor 30 dagen betaal je een bedrag van omgerekend rond de 20 euro. Als je langer wilt blijven kan je dit visum ter plekke verlengen of je kan al in Nederland een verlengd visum aanvragen. Bekijk onze pagina over een visum Indonesië voor meer informatie.

Vervoer Indonesië

Op het hoofdeiland Java is de infrastructuur behoorlijk goed te noemen. Zowel met de trein als met de bus heb je genoeg opties om je van stad naar stad te verplaatsen. Op de minder ontwikkelde eilanden zul je wat meer tijd moeten inplannen en ben je vooral van de (mini)bus afhankelijk. Binnenlandse vluchten zijn vanwege de eilandjes ook bijna noodzakelijk. Lees meer over vervoer in Indonesië.

Wees sociaal