Informatie India

Informatie India

Lees onderstaande praktische informatie India door om een beeld te krijgen van dit indrukwekkende en fascinerende land. Ook weet je zo gelijk wat je allemaal dient te regelen voor je reis naar India.

India

Er wonen ruim 1,2 miljard mensen in India en het is daarmee na China het meest bevolkte land ter wereld. India deelt landgrenzen met Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Het land staat bekend om de religie. Met 80% van de bevolking is het hindoeïsme de grootste religie in India, overal waar je gaat zie je hier de gevolgen van. Zo zul je overal koeien zien lopen. Dit zijn heilige dieren in het hindoeïsme en ze mogen daardoor overal vrij lopen. Verder is het land natuurlijk bekend om de geweldige bezienswaardigheden die je in vele steden kunt zien. Met het Taj Mahal als absoluter uitschieter.

Praktische informatie India

  • In de Nederlandse zomertijd is het 3,5 uur later in India, in de wintertijd is dit verschil 4,5 uur.
  • Je betaalt hier met de Indiase Roepie, lees meer over het geld in India.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • Hindi en Engels zijn de twee officiële talen van India.
  • India kent meerdere klimaatzones maar over het algemeen is de Nederlandse winter de beste tijd om India te bezoeken.
  • Het wordt aangeraden een aantal inentingen voor India te laten zetten voor je vertrek.

Visum informatie India

Je kunt geen visum-on-arrival krijgen voor je bezoek aan India. Zorg dat je daarom alles goed van te voren regelt en op tijd alles aanvraagt. Bekijk onze pagina over een visum voor India voor meer informatie hierover.

Vervoer in India

India staat wereldwijd bekend om het (drukke) trein vervoer. Wat ons betreft is je backpack reis door India dan ook niet compleet als je niet met de trein bent geweest. Binnen de stad zelf kan je perfect de riksja nemen. Lees meer over vervoer in India.

Beste reistijd India

Hou rekening met de beste reistijd India bij het plannen van je reis.

Wees sociaal