Informatie Filipijnen

Informatie Filipijnen

Lees onderstaande informatie Filipijnen door om meer te weten te komen over het land zodat je weet wat je allemaal dient te regelen voor je reis naar de Filipijnen.

De Filipijnen

De Filipijnen is een archipel, bestaande uit 7107 eilanden. De twee grootste eilanden, Luzon en Mindanao, zijn samen goed voor twee derde van oppervlakte van het land. Slechts rond de 1000 eilanden worden bewoond, de meeste eilanden zijn niet of nauwelijks toegankelijk. Het is ongeveer 7 keer zo groot als Nederland en daarin wonen ruim honderd miljoen mensen. Het landschap bestaat voor een groot deel uit bergen, met een aantal erg hoge. Ook zijn er 37 vulkanen op de Filipijnen te vinden, waarvan er nog 18 actief zijn.

Praktische informatie Filipijnen

  • In de Nederlandse zomertijd is het 6 uur later in de Filipijnen, in de wintertijd 7 uur.
  • Je betaalt hier met de Peso. Lees meer over geld in Filipijnen.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • Filipijns is de officiële taal, Engels wordt in de toeristische gebieden goed gesproken.
  • Er heerst een tropisch klimaat, waardoor het er bijna het hele jaar tussen de 25 en 35 graden is. In de bergen kan het wel wat kouder worden.
  • Er zijn een aantal inentingen aan te raden als je de Filipijnen bezoekt, zoals tegen Hepatitis A en DTP.
  • Je hebt een reisstekker nodig om elektrische apparaten te kunnen gebruiken.

Visum informatie Filipijnen

Bij aankomt in de Filipijnen kun je visum-on-arrival krijgen voor een periode van 30 dagen. Als dit niet lang genoeg kun je ter plekke ook een verlenging aanvragen. Bekijk onze pagina over je visum voor de Filipijnen voor meer tips.

Vervoer Filipijnen

Tussen de verschillende eilanden ga je het makkelijkst met de boot. De boten zijn in alle maten en prijsklassen te vinden, voor elke reis is er wel een goede optie. Tenzij je echt hele grote afstanden wilt afleggen, dan kun je misschien beter een binnenlandse vlucht nemen. Lees meer over vervoer in de Filipijnen.

Beste reistijd

Het wordt sterk afgeraden om de Filipijnen tijdens het tyfoonseizoen te bezoeken. Houd hier rekening mee. Bekijk onze tips over de beste reistijd Filipijnen.

Wees sociaal