Koh Samui

Koh Samui

Het eiland Koh Samui ligt ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Bangkok en is het derde grootste eiland van Thailand. Koh Samui is op het eerste gezicht niet het meest geschikte eiland voor backpackers. Door de grote toestromen van, middenklasse, toeristen zijn er steeds meer resorts verschenen. Hierdoor zijn de prijzen op het eiland wat gestegen en ook de stranden liggen steeds voller. Toch is Koh Samui nog steeds een prachtig eiland. Als je de populairste gebieden vermijdt, zijn er voor de backpacker nog voldoende opties. Vooral het binnenland van Koh Samui is vrijwel ongerept. Je vindt hier een mengeling van kokosplantages en tropisch regenwoud. Ook zijn er hier een paar schitterende watervallen.

Locaties op Koh Samui

Het strand van Chaweng Beach is het populairste op Koh Samui. Dit is begrijpelijk; het strand is groot, goed te bereiken en vooral ontzettend mooi. In de middag kun je hier behalve op het strand liggen ook goed duiken. Als de zon ondergaat komt het hier pas echt tot leven. Chaweng Beach is dan ook dé locatie op Koh Samui om uit te gaan. Helaas is door de gestegen populariteit ook de gemiddelde kamerprijs omhoog gegaan. Het vissersdorpje Bo Phut heeft een zeer relaxte sfeer wat het wat geschikter maakt voor backpackers. In dit plaatsje vind je een aantal goedkope guesthouses en restaurants. Het strand is hier ook wat rustiger.


Koh Samui


Overnachten op Koh Samui

Zoals gezegd is Bo Phut een relaxt plaatsje om in te verblijven. Veel backpackers kiezen hier dan ook voor. Veel van de goedkopere accommodaties vind je in dit dorp. Een kamer in Chaweng is voor de meesten met een low budget te duur geworden. Zelfs de simpelste kamers huur je niet voor minder dan 10 euro. Als je toch dichtbij het strand wilt overnachten kun je daarom beter naar Lamai gaan, waar je voor 5 tot 10 euro een prima kamer vindt. In de hoogseizoenen, van juli tot en met augustus en van december tot en met april, schieten de prijzen wel omhoog. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Koh Samui

Onze hostel aanraders

Georganiseerde reis

Backpackers hebben al jaren niet meer de overhand op Koh Samui. Zonvakantie liefhebbers en deelnemers aan georganiseerde rondreizen zijn nu de grootste groepen toeristen. Wil jij Koh Samui ook via een georganiseerde reis bezoeken? Thailand Online is dan de beste keuze. Zij bieden verschillende bouwstenen aan, waarmee je zelf je ideale reis door Thailand kunt samenstellen. Bovendien zijn ze ook nog eens goed geprijsd en hebben ze veel ervaring.

De mogelijkheden op Koh Samui

Koh Samui 2


Hoe kom ik er?

Koh Samui heeft een eigen vliegveldje. Als je vanuit Nederland rechtstreeks naar Koh Samui wilt, kun je een vlucht richting Bangkok nemen en daar overstappen op een binnenlandse vlucht richting Koh Samui. Ook met andere steden in Azië zijn er goede verbindingen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Als je niet wilt vliegen moet je de boot nemen om Koh Samui te bereiken. De beste verbinding met het Thaise vasteland is de veerboot vanaf Surat Thani, deze doet er ongeveer 2,5 uur over. Een boottochtje vanaf Koh Phangan duurt ongeveer drie kwartier. De boot vanuit Koh Tao doet er 2,5 uur over. Meer tips hierover vind je in ons artikel over vervoer naar Koh Samui, inclusief tips voor het reizen van Bangkok naar Koh Samui.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook81Pin on Pinterest5Tweet about this on TwitterShare on Google+1