Solo

Solo, ook wel Surakarta genoemd, staat bekend om de traditionele Javaanse cultuur die hier overal te vinden is. Deze conservatieve stad is een stuk minder verwesterd dan veel andere steden op Java, dat heeft een aantal nadelen maar ook veel voordelen. Het dichtbij gelegen Yogyakarta staat ook bekend om de Javaanse cultuur en heeft dit weten om te zetten in een grote toeristenstroom. In Solo is dit een stuk minder geval en de economie van de stad moet het vooral hebben van het produceren van batik voorwerpen. Toch valt er in Solo genoeg te zien en te beleven om er een (beperkt) aantal dagen te verblijven.

Weer in Solo

Vandaag 25/04/2014 26/04/2014 27/04/2014 28/04/2014
It is forcast to be Thunderstorm at 10:00 PM WIT on April 24, 2014
Onweer
30°/23°
It is forcast to be Thunderstorm at 10:00 PM WIT on April 25, 2014
Onweer
30°/23°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 10:00 PM WIT on April 26, 2014
Kans op onweer
30°/22°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 10:00 PM WIT on April 27, 2014
Kans op onweer
29°/22°
It is forcast to be Mostly Cloudy at 10:00 PM WIT on April 28, 2014
Voornamelijk bewolkt
30°/20°

Bezienswaardigheden Solo

Breng zeker een bezoek aan de Kraton Surakarta. Dit was ooit een prachtig paleis tot een brand in 1985 het grotendeels verwoeste. Toch is er in het museum nog genoeg moois te zien, vooral als je van de Javaanse kunt houdt. Meer kunst kan je zien in het Mangkunegaran paleis. Naast een aantal schitterende voorwerpen kan je ook een kijkje nemen in het paleis zelf om een aantal vertrekken te bewonderen.

Winkelen in Solo

Zoals gezegd is de batikindustrie in Solo erg groot. Op verschillende markten kan je de overhemden of kleden voor een goede prijs kopen. De Psar Klewer is een grote markt met goedkope batik, in Batik Keris vind je de betere kwaliteit maar ook voor een duurdere prijs. Mocht je andere dingen willen inslaan kan je op Pasar Gede terecht, de grootste markt van Solo.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voor je verblijf in Solo.

backpack kopen reisverzekering bandung creditcard
Backpack kopen
Koop de goedkoopste en beste backpack.
Lees meer
Reisverzekering
Bescherm jezelf en je bagage met een reisverzekering.
Lees meer
Creditcard
Handig voor het boeken van accommodaties en vliegtickets.
Lees meer

Backpacken Solo

Zoals je wel verwacht bij de sfeer van de stad zijn er behoorlijk veel goedkope guesthouses en andere accommodaties te vinden in Solo. Goed uitgaan zit er hier echter niet in. Het avondleven beperkt zich voornamelijk tot (leuke) eetstalletjes.

Vervoer

Solo heeft recentelijk een eigen vliegveld gekregen. De internationale vluchten zijn nog vrij beperkt maar steden als Kuala Lumpur, Singapore en het binnenlandse Jakarta zijn al goed te bereiken. Als je liever over land reist is de trein een prima optie. Er zijn goede verbindingen met onder andere Yogyakarta, Jakarta, Bandung en Surabaya.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis vanuit Solo naar een van onderstaande locaties.

Yogyakarta Jakarta Bandung
Yogyakarta
Jakarta
Bandung

Locatie Solo

Bekijk de ligging van Solo/Surakarta op deze interactieve kaart.