Pangandaran

Pangandaran is een klein dorpje in het zuiden van Java, tussen Bandung en Yogyakarta. Het dorpje dankte zijn bestaan vroeger uitsluitend aan de visserij en hoewel dat nog steeds een belangrijke inkomstenbron is, is het toerisme de oorzaak van de huidige groei. Pangandaran is de mooiste strandplaats op heel Java wat zowel bezoeken van Indonesiërs als van buitenlandse toeristen oplevert. Ook het nabij gelegen nationale park Penanjung Pangandaran draagt hier aan bij. Toch heb je hier zeker geen bussen vol met toeristen, gelukkig maar want dit maakt Pangandaran juist zo leuk.

Stranden

Een paar van de mooiste stranden van Java liggen op Pangandaran maar dit zegt vooral veel over Java. Verwacht niet dezelfde pracht als op Bali of andere mooie eilanden. Toch kan je hier zeker prima bijkomen op het strand wat zeker na bezoeken aan de drukke steden op Java zeker geen straf is. Door de sterke stroming/wind kan je hier ook prima surfen maar lekker zwemmen is weer wat lastiger. Het gebrek aan veel toeristen zorgt er wel voor dat je zonder dat je veel wordt ‘lastig gevallen’ hier kunt verblijven.

Pangandaran National Park

In dit kleine maar mooie park zie je naast mooie natuur ook een groot aantal dieren. Zo leven hier onder andere de met uitsterven bedreigde bantengs. Op eigen houtje door het park lopen is mogelijk maar voor 5/10 euro heb je een goede gids die je meer kunt vertellen en laten zien. Het park is gelegen op het schiereiland naast het dorp en is gemakkelijk bereikbaar.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voor je verblijf in Pangandaran.

vliegtickets inenting vakantie
Vliegtickets
Bekijk onze tips om de goedkoopste vliegtickets te vergelijken.
Lees meer
Inentingen
Laat de juiste inentingen zetten voordat je vertrekt.
Lees meer
Rondreis
De leukste rondreizen in Pangandaran en de rest van Java.
Lees meer

Overnachten in Pangandaran

Er zijn tientallen hotels, guesthouses en andere accommodaties in Pangandaran dus je overnachting regelen is geen probleem. Ga bij aankomst in de stad gelijk richting de stranden en dan moet je daar in de buurt wel een goedkope guesthouse kunnen vinden. Voor 5 euro moet je wel iets kunnen vinden hier.

Hoe kom ik er?

Bus
Er zijn goede verbindingen met meerdere steden op Java. De beste verbinding is met de stad Bandung.
Trein
Pangandaran heeft geen treinstation. Je kunt echter wel naar het dichtbij gelegen Sidareja met de trein reizen. Hier kun je vervolgens de taxi nemen naar Pangandaran.

Ons oordeel

Pangandaran is best een leuk dorpje maar ook niet meer dan dat. Op een paar mooie stranden na is Pangandaran niet interessant om veel tijd in door te brengen.

6/10
Jullie oordeel: 3.4 (11 stemmen)
Sending

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis vanuit Pangandaran naar een van onderstaande locaties.

Yogyakarta bandung Jakarta
Yogyakarta
Bandung
Jakarta

Wees sociaal

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+