Vervoer India

Vervoer India

India is groot en druk, vervoer India kan dan ook lang duren en is niet altijd even comfortabel. Op de wegen is goed te zien, het is vaak een grote chaos. De kwaliteit van de wegen is over het algemeen goed maar vanwege de hoeveelheid gemotoriseerd verkeer en de lak die mensen hebben aan verkeersregels kan je zelden door rijden. Zeker in de steden is dit het geval. Er zijn wel mogelijkheden om een auto te huren maar wat ons betreft kan je beter gebruik maken van het openbaar vervoer.

Trein

India heeft het op één na grootste spoorwegstelsel ter wereld. Er zijn meer dan 7000 stations en dagelijks wordt het door rond de 14 miljoen passagiers gebruikt. Het treinverkeer wordt door het hele land verzorgd door het overheidsbedrijf de Indian Railways. Hoewel reizen met de trein in India goedkoop is moet je wel rekening houden met volle treinen. Meestal kan je nog wel aan boord en kan je aan de oncomfortabele reis beginnen maar soms is er helemaal geen plek meer voor je. Probeer daarom ook een paar dagen van te voren een ticket te reserveren op het station.

Vervoer India

Geen zitplaatsen meer? Probeer dan het dak.

Bus

Met de bus reizen in India kan soms ook een uitdaging zijn. Ook de bussen zitten vaak overvol en rijden niet al te snel. Voor lange afstanden raden wij dus aan gewoon de trein te nemen. 6 uur lang in een overvolle bus zitten op een klein stoeltje is geen pretje, tenzij je echt wilt ervaren hoe de lokale bevolking leeft.

Riksja

De riksja is een soort van taxi die je door heel Zuidoost-Azië wel tegenkomt maar in India zie je ze pas echt veel. Een riksja besturen is zwaar werk want er zit geen motor op en moet dus, meestal op een fiets, zelf worden voort getrokken door de bestuurder. Ondanks dat je hierdoor wegens vermoeidheid soms wat vertraging kan opleveren zijn de riksja’s de snelste en meest efficiënte manier om je door steden te verplaatsen. Spreek voor je vertrek een prijs af en wees niet bang om hierbij te onderhandelen.

Vliegtuig

Binnenlandse vluchten in India is een snelle en ook goed betaalbare optie om je over grote afstanden in het land te verplaatsen. India heeft verschillende luchtvaart maatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren en er is dan ook een goed netwerk door het hele land heen. Werkelijk elke bestemming is wel via vliegtuig te bereiken. Vergelijk op WTC.nl alle vliegtickets binnen en buiten India.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0