Palawan

Palawan

Palawan is qua landoppervlakte de grootste provincie van de Filipijnen. Het is het meest westelijk gelegen eiland van het land en wordt daarom ook wel de last frontier genoemd. Het eiland is vrij moeilijk te bereiken en vervoer tussen de verschillende bestemmingen gaat voornamelijk per boot. Lastig als je er woont, maar voor toeristen voegt dit veel toe aan de charme van het eiland. Als je op Palawan van a naar b wilt kan je meestal het beste een bangka (boottaxi) pakken. Praktisch, maar ook erg mooi. Het massa toerisme is in Palawan ook nog zeker niet aanwezig. Op het eiland is een geringe hoeveelheid backpackers te vinden en ook net getrouwde stellen komen er graag.

Puerto Princesa

Puerto Princesa is de hoofdstad van de provincie. Grote kans dat je hier je verblijf op Palawan begint of eindigt. Het vliegveld heeft goede verbindingen met andere bestemmingen in de Filipijnen. De stad zelf is weinig bijzonder, plan hier zo min mogelijk tijd in.

Filmpje

We bezochten Palawan en maakten onderstaand filpjes van deze schitterende bestemming:


El Nido

In El Nido zelf is weinig te doen, maar hier in de buurt ligt een van de absolute hoogtepunten van de Filipijnen; de Bacuit Archipel. Dit is een verzameling van allemaal kleine en grotere eilanden die stuk voor stuk beschikken over het mooiste heldere water en stranden die je (waarschijnlijk) ooit gezien hebt. Eilandhoppen is hier een absolute must.

Overnachten op Palawan

Het verschilt per bestemming hoe hoe gemakkelijk je een overnachting kunt regelen. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Palawan

Coron

Coron ligt op Busuanga Island en is het ideale startpunt om de regio te verkennen. Vooral onder duikliefhebbers in deze regio geliefd. Op de bodem van de zee rusten hier namelijk 15 Japanse marineschepen, allemaal tot zinken gebracht door de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog. Een mooi strand ontbreekt in de stad Coron, maar je kunt gemakkelijk de boot pakken en ergens anders heen varen. Ook kan je hier prachtig eilandhoppen.


Palawan 1


WithLocals in Palawan

Een ontzettend leuke manier om Palawan te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Palawan

Port Barton

Waar El Nido behoorlijk toeristisch is, is alles in Port Barton een stuk relaxter. Het eilandhoppen – dat ook hier mogelijk is – haalt niet het niveau van El Nido en Coron, maar je komt wel veel minder andere toeristen tegen.


Palawan 2


Hoe kom ik er?

Verreweg de makkelijkste manier om op Palawan te komen is met het vliegtuig. Palawan heeft drie vliegvelden, te vinden in El Nido, Coron en Puerto Princesa. Hiervan heeft de laatst genoemde het grootste vliegveld, met regelmatige verbindingen met de rest van de Filipijnen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook223Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on Google+0